Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

Westkaap reis op maat in Zuid-Afrika

Sleep out tijdens safari reis in Zuid Afrika 2
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard

Westkaap reis op maat in Zuid-Afrika

Reisverslag van een Westkaap reis op maat in Zuid-Afrika, oktober 2009

Vorig jaar hebben wij een fantastische reis gemaakt door Zuid–Afrika en toen wij besloten hadden om dit jaar terug te gaan naar dit prachtige land, hoefden wij niet lang na te denken bij wie wij deze reis zouden boeken. Onze bedoeling was: een ander gedeelte van Zuid–Afrika te bezoeken en natuurlijk hadden wij zelf al wel een idee wat wij graag wilden gaan zien en hebben wij onze plannen aan Pieter en Marcella voorgelegd. Wij wisten al dat het verstandig zou zijn om goed naar hun voorstellen te luisteren en ook deze keer is dat ons prima bevallen.

De eerste dagen hebben wij in Kaapstad doorgebracht waarna wij afreisden naar het noorden om het West-Coast National park te bezoeken. Via de wijnlanden, Bontebok National Park, de Tuinroute, Tsitsikamma National Park en Addo-Elephant National Park hebben wij gedurende drie weken in het zuidelijke gedeelte van Zuid–Afrika gereisd. Het was een heel andere vakantie dan het jaar ervoor. Het is ook een heel ander Afrika dan in het noorden, maar zeker niet minder mooi en indrukwekkend!

Wat hebben wij genoten! Wij logeerden in “verwenhotels” en in eenvoudige “self-catering” huisjes. Altijd op bijzondere plekjes.

In het West-Coast National Park hadden wij een huisje waar in de verre omgeving niets en niemand te bekennen was. Omringd door paarse bloemen stond daar een wit huisje met achter het huis een grote boom vol nestjes van de wevervogels en om het huis liepen struisvogels en kropen schildpadden en wie weet wat er allemaal nog meer rond kroop! Elektriciteit was er vanaf 19.00 uur en gelukkig waren er heel veel kaarsen. Ook was er een grote open haard met een braairooster erin. Geen winkel in het park om hout te kopen maar dat hadden Marcella en Pieter ons van te voren gezegd en wij wisten van hen waar wij wel onze boodschappen konden doen.

Daarna naar Paarl, middenin de wijnlanden en na het simpele huisje genoten wij van een paar dagen vol verwennerij. Het diner met bijpassende wijn was iedere avond een feest.

Bontebok National Park had weer een “self-catering” huisje voor ons op een prachtig plekje. Het is een heel rustig park waar geen grote roofdieren zijn en waar je zelf kunt wandelen. Heel bijzonder vonden wij dat en ook daar hebben wij genoten. Via Hermanus en Knysna naar Tsitsikamma, waar ons huisje vlak aan het water stond en wij de walvissen vanaf ons balkonnetje voorbij zagen zwemmen. Addo-Elephant National Park was onze laatste bestemming. Wij logeerden niet in het park zelf maar in een guesthouse vlak erbuiten.

Addo Dung Beetle Guest House was een klein paradijsje. Twee zulke lieve jonge mensen die zo hun best deden om het ons naar de zin te maken. Alle lof! In het park zelf hebben wij heel veel olifanten gezien, gelukkig maar want wat is Afrika zonder die dieren! Het was een mooie afsluiting van drie heerlijke weken.

Het is Marcella en Pieter weer gelukt om ons een geweldige vakantie op maat door de Westkaap te bezorgen. Baaie dank je wel daarvoor. Wij zijn nog lang niet op Zuid-Afrika uitgekeken!

  • Deel deze pagina via
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.