Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

15-Daagse kleinschalige groepsreis Namibië

15 dagen vanaf € 2.985,- p.p.
 • Kleine groepen met Engelstalige begeleiding
 • Omvat de belangrijkste bezienswaardigheden van Namibië
 • Goede verblijven en comfortabel vervoer
Uitzicht over Fish River Canyon bij reis door Namibie
Kokerbomen in Namibie
Gemsbok met kalfje in Etosha National Park
Afrika ongeëvenaard
 • Hoogtepunten
 • Dag-tot-dag & reisroute
 • Overnachtingen
 • Vertrekdata
 • Prijsinformatie
 • Foto's
Hoogtepunten

Hoogtepunten

Bij deze kleinschalige groepsreis in Namibië ontdekt u in 15 dagen de belangrijkste bezienswaardigheden van Namibië, zoals de Kalahari, de beroemde duinen van Sossusvlei en Deadvlei, Sesriem Canyon en Swakopmund. Verken dit charmante Duits aandoend stadje met geweldige restaurants, bekend vanwege het verse zeebanket! Na een imposant bezoek aan Spitskoppe en het Erongo gebied, brengt de tour u naar Twyfelfontein. U gaat op zoek naar woestijnolifanten in een privé reservaat en maakt ook safari’s in het beroemde Etosha National Park. Onderweg terug naar Windhoek verblijft u tot slot in het Waterberg gebied. Het vervoer is per comfortabel voertuig met airco en Engelstalige gids/chauffeur. U overnacht onderweg in goede accommodaties. Uw internationale reisgezelschap bestaat uit maximaal 7 personen.

Sossusvlei tijdens groepsreis door Namibie
Dag-tot-dag & reisroute

Dag-tot-dag & Reisroute

Hieronder vindt u de route en invulling van dag tot dag van onze 15-daagse kleinschalige groepsreis door Namibië. Bij deze reis vliegt u vanuit Europa naar Windhoek, waar de reis ook weer eindigt. U reist met maximaal 7 personen en uw Engelstalige gids/chauffeur.

Als u klikt op het kaartje aan de rechterkant, kunt u de route bekijken.

Alle items openen
Dag 1: Vertrek Europa

U vertrekt vandaag vanuit de luchthaven van uw keuze naar Windhoek. Indien u kiest voor vluchten met KLM heeft u vandaag een extra overnachting in Johannesburg.

Meerkat in de woestijn van Namibië
Dag 2: Aankomst - Windhoek | afstand ± 50 km | reistijd ± 0,5 uur

Aankomst in Windhoek. U wordt opgehaald en naar het Elegant Guesthouse gebracht. Na het inchecken hebt u tijd om u op te frissen voordat u uw gids ontmoet en een korte stadstour door Windhoek maakt. Windhoek heeft enkele markante gebouwen, zoals de Christ Church en het Tintenpalast (parlementsgebouw). Vanavond gaat u dineren in Joe’s Beerhouse, een begrip voor lokale bewoners in deze stad (voor eigen kosten).

Verblijf:
The Elegant Guesthouse – standaard kamer
Modern verblijf met sfeervolle kamers en fijne tuin

Inclusief:
– Transfer na aankomst
– Korte stadstour door Windhoek
– Logies met ontbijt

Wever vogeltje
Dag 3: Windhoek - Kalahari | afstand ± 300 km | reistijd ± 4,5 uur

Na een korte briefing voor vertrek uit Windhoek reist u naar Mariental. De eindbestemming is Bagatelle Kalahari Game Ranch, een boerderij midden in de imposante rode zandduinen van de zuidelijke Kalahari. Geniet van de rust van de woestijn en het eindeloze uitzicht op de duinen. We raden u aan om de volgende ochtend te beginnen met een optionele natuurrit door de Kalahari in de vroege ochtend. Het landschap bestaat voornamelijk uit de typische rode duinen van de Kalahari, afgewisseld met grasvelden. De prachtige kleuren van de Kalahari zijn overweldigend mooi en u heeft een goede kans om zeldzame dieren te spotten, zoals een aardvark.

Verblijf:
Bagatelle Kalahari Game Ranch – standaard kamer
Kleinschalig verblijf in natuurreservaat in de Kalahari

Inclusief:
Logies met ontbijt en diner

Familie stokstaartjes in de Kalahari
Dag 4 en 5: Kalahari - Sossusvlei | afstand ± 300 km | reistijd ± 4,5 uur

Na een ontspannen ontbijt gaat u richting Sesriem via Mariental en Maltahöhe. Sesriem is de toegangspoort tot de bekende zandduinen van de Namib-woestijn bij Sossusvlei. Hier rijzen enkele van de hoogste zandduinen ter aarde hoog op boven de woestijnvlaktes. In de middag heeft u tijd om te ontspannen bij ons verblijf, Elegant Desert Camp, of om de omgeving te voet te verkennen. U kunt ook een optionele natuurrit boeken. U sluit de dag af met een heerlijk diner. Bij zonsopgang de volgende dag gaan de poorten van het Namib Naukluft Park open voor uw bezoek aan het Sossusvlei-gebied. Als u een van de duinen beklimt wordt u beloond met een indrukwekkend uitzicht over het hele landschap. Met het 4×4-voertuig wordt u naar de Sossusvlei, een droge kleipan die zich alleen na voldoende regenval vult met water. Vervolgens bezoekt u Sesriem Canyon, die gedurende miljoenen jaren is gevormd door de Tsauchab rivier. Na een veelbewogen ochtend keert u terug naar het Elegant Desert Camp. Wanneer de dag ten einde loopt, is het de moeite waard om achterover te leunen en te genieten van het uitzicht boven u: miljoenen sterren, fonkelend tegen de donkere nachtelijke hemel. En als u geen genoeg kunt krijgen van dit betoverende zicht, kunt u uw bed uitrollen naar uw privéterras en de nacht doorbrengen onder de blote hemel.

Verblijf:
The Elegant Desert Camp – standaard kamer
Modern tentenkamp met weids uitzicht over de omgeving

Inclusief:
– Logies met ontbijt en diner
– Bezoek Sossusvlei en Sesriem Canyon

Duin in Namib Naukluft woestijn in Namibië
Dag 6 en 7: Sossusvlei - Swakopmund | afstand ± 400 km | reistijd ± 6 uur

De reis van vandaag brengt u naar de Atlantische Oceaan via Bloedkoppie en langs de Welwitschia Drive. Er zijn verschillende uitkijkpunten die u een prachtig uitzicht op het maanlandschap bieden. U wordt uitgenodigd om uit te stappen en over dit vreemde en fascinerende landschap van ruige en rotsachtige toppen te staren. Het is een bijna angstaanjagend, maar tegelijkertijd ook een prachtig gezicht. Via Bloedkoppie en de desolate, glooiende heuvels van de Kuiseb-vallei reist u naar de Atlantische Oceaan. Swakopmund is nog steeds de thuisbasis van vele afstammelingen van de late kolonisten en staatsambtenaren uit het Duitse koloniale tijdperk. In het stadscentrum vindt u prachtige oude Duitse koloniale gebouwen en heuse ‘Konditoreis’ waar u niet alleen kunt genieten van de Duitse gastvrijheid, maar ook beroemde Duitse taarten kunt bestellen. Ga vanavond dineren bij een van de vele restaurants die Swakopmund te bieden heeft – mis het zeebanket niet! Dag 7 kunt u naar eigen inzicht besteden met een wandeling door de stad, of een van de vele optionele activiteiten die worden aangeboden, zoals een quadbike tocht, catamarantrip op zee, of een woestijnsafari om de ‘Little five’ te zoeken. U verblijft bij Organic Stay Guesthouse, op slechts vijf minuten lopen van de Atlantische Oceaan.

Verblijf:
Organic Stay Guesthouse – standaard kamer
Fris en luchtig verblijf, niet ver van het strand

Inclusief:
– Logies met ontbijt
– Korte stadstour

Vuurtoren in Swakopmund
Dag 8: Swakopmund - Erongo | afstand ± 270 km | reistijd ± 4,5 uur

In de ochtend wordt de reis vervolgd naar het binnenland. Allereerst staat een bezoek aan de 700 miljoen jaar oude granieten pieken van de Spitzkoppe op het programma. Onderweg naar Otjohotozu Guestfarm wordt het San Living Museum in het Erongo gebergte bezocht. Hier neemt een stamlid u mee op een wandeling en vertelt over de gebruiken van de San bevolking, de oorspronkelijke bewoners van Namibië. U zult meer leren over hun traditionele manier van leven. De dag wordt afgesloten met een begeleide natuurrit bij zonsondergang waar u kunt genieten van het prachtige landschap en meer te weten komt over de fauna en het ecosysteem van de regio. Geniet van een heerlijk diner en overnacht op de gastenboerderij.

Verblijf:
Otjohotozu Guestfarm – standaard kamer
Charmant verblijf in een wildreservaat

Inclusief:
– Logies met ontbijt en diner
– Bezoek aan Spitzkoppe en San Living Museum
– Sundowner natuurrit in het reservaat

Bergen bij Spitzkoppe in Namibië
Dag 9 en 10: Erongo - Damaraland | afstand ± 250 km | reistijd ± 3,5 uur

Er ligt weer een spannende dag in het verschiet. Vandaag reist u in noordwestelijke richting. Uw eerste stop is bij Twyfelfontein om de beroemde rotstekeningen te bekijken. Deze waardevolle culturele schatten van Namibië zijn naar schatting minstens 2.000 jaar oud. Daarna bezoekt u het Damara Living Museum. U leert meer over de manier van leven van de Damara honderden jaren geleden, hun vakmanschap, hun dansen en hun liederen. In de loop van de middag gaat de reis verder naar het prachtig gelegen Malansrus Tented Camp. Damaraland is een van de dunst bevolkte gebieden van Afrika. In deze ruige, rotsachtige omgeving leven woestijnolifanten en zeldzame zwarte neushoorns. De volgende ochtend maakt u een safari met een gids en spoorzoeker op zoek naar de zeldzame woestijnolifanten, waarvan bekend is dat ze iets kleiner zijn in vergelijking met de olifanten in Etosha. Tijdens de rit geniet u van het unieke landschap van Damaraland en leert u meer over de lokale bevolking en hun leefomstandigheden. Met een beetje geluk ziet u de aan de woestijn aangepaste olifanten en zelfs zwarte neushoorns.

Verblijf:
Malanrus Tented Camp – standaard kamer
Kleinschalig kamp midden in de natuur

Inclusief:
– Logies met ontbijt en diner
– Bezoek Twyfelfontein en Damaraland Living Museum
– Safari met gids en spoorzoeker op zoek naar woestijnolifanten

Overnachting in luxe tent in Damaraland
Dag 11 en 12: Damaraland - Etosha National Park | afstand ± 320 km | reistijd ± 4 uur

De reis brengt u vandaag naar het Etosha National Park, dat werd opgericht in 1907 en het beroemdste nationale park van Namibië is. U zult het grootste deel van de tijd doorbrengen bij de watergaten waar olifanten, neushoorns, giraffen en verschillende soorten antilopen komen drinken. Als u geluk heeft ziet u zelfs leeuwen en luipaarden. Etosha is de thuisbasis van 4 van de Big Five – olifant, leeuw, luipaard en neushoorn. Er leven daarnaast een groot aantal verschillende dieren waaronder giraffen, gnoes, zebra’s, hyena’s, diverse antilopensoorten zoals koedoes, gemsbokken, elanden, en ook enkele bedreigde diersoorten zoals zwarte neushoorns en cheeta’s.

Verblijf:
Dag 11: Etosha Village – standaard kamer
Goed verblijf nét buiten het park bij Anderson’s Gate
Dag 12: Mushara Bush Camp – standaard tent
Sfeervol safari kamp met luxe tenten, verspreid tussen de bomen

Inclusief:
– Logies met ontbijt en diner
– Safari’s in het Etosha National Park

Giraffen bij drinkplaats tijdens safari in Etosha Naional Park
Dag 13: Etosha National Park - Waterberg regio | afstand ± 400 km | reistijd ± 5,5 uur

Na een goed ontbijt wordt er nog een laatste safari gedaan in Etosha en dan is het tijd om het park te verlaten richting Otjiwarongo. Onderweg wordt het diepe meer van Otjikoto gepasseerd, waar Duitse soldaten hun wapens in de Eerste Wereldoorlog hebben laten zinken. De Waterberg en zijn steile, rode kliffen zijn al van ver zichtbaar. Aan de voet van de Kleine Waterberg ligt uw accommodatie, de Waterberg Guest Farm. Afhankelijk van de aankomsttijd kunt u een wandeling maken en de prachtige omgeving verkennen, of ontspannen bij het zwembad en genieten van de rust en stilte van de natuur.

Verblijf:
Waterberg Guest Farm – standaard kamer
Leuk verblijf in mooie omgeving

Inclusief:
Logies met ontbijt en diner

Uitzicht bij Waterberg Plateau in Namibië
Dag 14: Waterberg regio - Windhoek - vertrek | afstand ± 300 km | reistijd ± 4 uur

De reis van vandaag brengt u terug naar het startpunt van de tour, Windhoek, waar u tussen 14h00 en 15h00 uur aankomt. Indien de tijd het toelaat wordt er gestopt in het centrum van Windhoek waar u eventueel met de hand gesneden souvenirs, manden en sieraden kunt kopen bij het Namibia Craft Centre. U wordt afgezet op de luchthaven voor uw vlucht terug of bij verlenging van de reis in een lodge naar keuze in Windhoek.

Woestijnolifant onderweg tijdens groepsreis Namibie
Dag 15: Aankomst Europa
Cheeta in Etosha National Park
Overnachtingen

Overnachtingen

De accommodaties bij onze 15-daagse kleinschalige groepsreis Namibië zijn met zorg geselecteerd. U verblijft bij deze groepsreis in kleinschalige en charmante verblijven, soms midden in de natuur. Zo kunt u volop genieten van al het fraais dat Namibië te bieden heeft.

Hieronder vindt u een impressie van de accommodaties waar u bij deze reis zult verblijven.

Vertrekdata

Vertrekdata

De 15-daagse kleinschalige groepsreis Namibië heeft een aantal vaste vertrekdata. Een minimum van 2 deelnemers is nodig om het vertrek van de reizen te kunnen garanderen. Uw reisgezelschap is internationaal en de voertaal is Engels. Er zijn maximaal 7 deelnemers aan de reis.

Er zijn ook vertrekdata met een Duitstalige gids / chauffeur. Neem contact met ons op voor meer informatie over deze data.

Vertrekdata 2024

januari 13
februari 10
maart 9 en 23
april 6 en 20
mei 4 en 18
juni 15 en 29
juli 13 en 27
augustus 10 en 24
september 7 en 21
oktober 5 en 19
november 2, 16 en 30
december 14
Prijsinformatie

Prijsinformatie

Bij de 15-daagse kleinschalige groepsreis Namibië bezoekt u de belangrijkste hoogepunten van dit lege en indrukwekkende land, zoals de Kalahari, Sossusvlei, Swakopmund, Erongo, Damaraland en natuurlijk het Etosha National Park. U verblijft bij comfortabele accommodaties, en wordt vervoerd in een aangepast voertuig dat geschikt is voor de wegen in Namibië.

 • Prijs per volwassene: vanaf € 2.985,- gebaseerd op 2 samenreizende personen

Inclusief

 • Ontvangst op luchthaven en transfer naar uw verblijf in Windhoek (aankomsttijd voor 12h00).
 • Alle overnachtingen
 • 12x ontbijt
 • 1x lunch
 • 9x diner
 • Vervoer per aangepast luxe 4x4 voertuig met airco en gegarandeerde zitplaats aan het raam
 • Begeleiding door een ervaren Engels (of Duits) sprekende gids / chauffeur
 • Alle activiteiten zoals vermeld in het programma van dag tot dag
 • Alle entreegelden voor de nationale parken en musea
 • Uitgebreide informatie voor vertrek
 • 24-uur per dag ondersteuning
 • Dekking Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) - € 5,00 p.p. verplichte bijdrage

Exclusief

 • Intercontinentale retourvluchten vanuit Europa
 • Eventuele extra nacht(en) bij verlenging van de reis
 • Overige maaltijden, tips en drankjes
 • Optionele activiteiten
 • Telefoonkosten, fooien en persoonlijke uitgaven
 • Kosten verplichte reis- en annuleringsverzekering

Voorwaarden

Indien u alleen reist, neem dan contact met ons op voor een aangepast reisvoorstel.

– Reistijd t/m december 2024 volgens vaste vertrekdata.
– Deze reis is gebaseerd op een nachtvlucht vanuit Europa. Indien u kiest voor vluchten met KLM heeft u een extra overnachting in Johannes of Kaapstad.
– Deze reis kunnen wij voor u aanbieden op basis van beschikbaarheid.
– Aanbetaling van 35% van landarrangement.
– Onvoorziene kosten kunnen de prijzen beïnvloeden tot het moment dat de gehele reissom is voldaan.

Niet gevonden wat u zocht? Vraag dan een reis op maat aan.

Voldoet onze 15-daagse kleinschalige groepsreis door Namibië niet geheel aan uw wensen? Dan kunnen we altijd een maatwerk reis voor u samenstellen. In een persoonlijk gesprek bespreken we uw wensen en ideeën en geven u advies over de mogelijkheden. We stellen een route voor u samen en voegen accommodaties toe die voldoen aan uw eisen. Zo wordt uw maatwerk reis echt úw droomreis!

Wat anderen van onze reizen vinden.

Hier kunt u de reviews lezen die onze klanten over onze reizen en onze dienstverlening hebben geschreven.

Cheeta tijdens safari in Hwange National Park

Wij zijn net terug van een adembenemende groepsreis door Botswana en Zimbabwe. Voor ons de allereerste keer met een groep dus best spannend. Maar wat hebben we het goed gehad!

 • Jolanda Kouwenoord
 • september 2023
lees volledige review
Uitzicht op de Victoria Falls in Zimbabwe
Olifanten tijdens diner in Botswana
Neushoorns in wildpark in Zuid-Afrika
Giraffe met kalfje tijdens safari in Zuid Afrika 1
Wandelsafari in Zuid-Afrika

Sable tours heeft voor ons gezin een 2 weekse self drive safari reis in Zuid-Afrika verzorgd. Een mooie en bijzondere reis. Hopelijk kloppen we in de toekomst nog een keer aan bij Sable tours voor een reis naar Afrika.

 • Familie Gilijamse
 • juli 2023
lees volledige review
Uitzicht over Kaapstad vanaf Tafelberg

Geweldige reis gehad die Sable tours voor ons geboekt heeft naar Zuid-Afrika. Helemaal aangepast op ons reistempo en wensen. We hebben in de mooiste accommodaties gezeten die we ons konden bedenken en we zijn op hele mooie plaatsen geweest.

 • Marije Attasio
 • april 2023
lees volledige review
Wijngaarden in de herfst in de Wijnlanden van Zuid Afrika
Olifant tijdens safari in open voertuig bij prive reservaat in Zuid Afrika

Wij zijn net terug van een adembenemende groepsreis door Botswana en Zimbabwe. Voor ons de allereerste keer met een groep dus best spannend. Maar wat hebben we het goed gehad!

 • Jolanda Kouwenoord
 • september 2023
lees volledige review

Sable tours heeft voor ons gezin een 2 weekse self drive safari reis in Zuid-Afrika verzorgd. Een mooie en bijzondere reis. Hopelijk kloppen we in de toekomst nog een keer aan bij Sable tours voor een reis naar Afrika.

 • Familie Gilijamse
 • juli 2023
lees volledige review

Geweldige reis gehad die Sable tours voor ons geboekt heeft naar Zuid-Afrika. Helemaal aangepast op ons reistempo en wensen. We hebben in de mooiste accommodaties gezeten die we ons konden bedenken en we zijn op hele mooie plaatsen geweest.

 • Marije Attasio
 • april 2023
lees volledige review

15-Daagse kleinschalige groepsreis Namibië

15 dagen vanaf € 2.985,- p.p.
Reisvoorstel aanvragen Boek nu
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.