Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

17-Daagse kleinschalige groepsreis Botswana
en Zimbabwe

17 dagen vanaf € 4.042,- p.p.
 • Kleine groepen met Engelstalige begeleiding
 • Bezoek de Okavango delta en de Victoria watervallen
 • Goede verblijven en comfortabel vervoer
Zonsondergang met baobab boom in Tuli Block in Botswana 1
Kikker in de Okavango delta in Botswana
Olifant tijdens verblijf in de Okavango Delta
Afrika ongeëvenaard
 • Hoogtepunten
 • Dag-tot-dag & reisroute
 • Overnachtingen
 • Vertrekdata
 • Prijsinformatie
 • Foto's
Hoogtepunten

Hoogtepunten

Deze groepsreis is een ontdekkingstocht door Botswana en Zimbabwe! Een prachtige reis waarbij de nadruk ligt op safari en natuur. U maakt safari’s in open voertuigen, per mokoro en per boot. Bij deze reis bezoekt de Okavango Panhandle, het beroemde Moremi reservaat dat deel uitmaakt van de Okavango delta en het Hwange National Park in Zimbabwe. De reis eindigt bij de machtige Victoria watervallen in Zimbabwe. U reist in een internationale groep van maximaal 12 personen met een Engelstalige gids en overnacht in hotels of permanente luxe tenten, allemaal met eigen badkamer. Het vervoer is per comfortabele minibus en aangepaste voertuig voor uw bezoek aan de Okavango delta.

Luipaard tijdens groepsreis in Botswana en Zimbabwe
Dag-tot-dag & reisroute

Dag-tot-dag & Reisroute

Hieronder vindt u de route en invulling van dag tot dag van onze 17-daagse kleinschalige groepsreis naar Botswana en Zimbabwe. Bij deze reis vliegt u vanuit Europa naar Maun in Botswana, en reist door Botswana naar Zimbabwe. De reis eindigt bij Victoria Falls. U reis met maximaal 12 personen en uw Engelstalige gids/chauffeur.

Als u klikt op het kaartje aan de rechterkant, kunt u de route bekijken.

Alle items openen
Dag 1 en 2: Vertrek Europa - aankomst Maun | afstand ± 20 km

Na aankomst in Maun op dag 2 wordt u naar uw verblijf aan de Thamalakane rivier gebracht, waar u de rest van de dag uit kunt rusten van uw vlucht. ’s Avonds ontmoet u hier uw gids en de rest van uw reisgezelschap en krijgt u meer informatie over uw reis.

Verblijf:
Thamalakane River Lodge of gelijkwaardig – standaard kamer
Charmant verblijf, mooi gelegen aan de oever van de rivier

Inclusief:
– Logies met ontbijt en diner
– Luchthaven transfer
– Kennismakingsbijeenkomst

Avond op de Thamalakane rivier
Dag 3 en 4: Maun - Okavango Panhandle | afstand ± 320 km

Na het ontbijt vertrekt u naar de Okavango Panhandle, aan de westelijke kant van de Okvango Delta. In de Okavango Delta eindigt de Okavango rivier in de Kalahari woestijn, zonder ooit de kust te bereiken. Met als gevolg een weergaloos en uniek gebied, dat wemelt van het wild. De Okavango Panhandle is het gebied waar de Okavango rivier Botswana binnenstroomt vanuit Namibië. De volgende dag onderzoekt de wirwar aan kanaaltjes en weelderig groene vegetatie per mokoro (traditionele platte kano). Vanaf uw positie laag op het water kunt u het wild- en vogelleven van heel dichtbij bewonderen. Op een afgelegen eilandje maakt u een begeleide wandeling in de hoop olifanten, waterbokken en andere dieren van dichtbij te zien. U kunt ook een optionele helicoptervlucht maken over het gebied (vooraf reserveren noodzakelijk).

Verblijf:
Guma Lagoon Camp of gelijkwaardig – standaard kamer
Eenvoudig, maar authentiek tentenkamp langs de Okavango rivier met zwembad, bar en restaurant

Inclusief:
– Logies en alle maaltijden
– Begeleide mokorotocht en wandeling

Mokorotrip op de Okavango rivier
Dag 5 t/m 7: Okavango Panhandle - Okavango Delta | afstand ± 420 km

Na het ontbijt gaat de reis zuidwaarts via Maun naar het volgende kamp, dat in een privé concessie is gelegen aan de Khwai rivier. Dit gebied staat bekend vanwege de grote concentraties wild die hier leven en u heeft een goede kans om een grote diversiteit aan dieren te zien tijdens slechts één safari. U verblijft bij een klassiek safarikamp waar u overnacht in luxe tenten, compleet met badkamer. ’s Avonds valt u in slaap met de geluiden van de wildernis om u heen. De volgende dag staan een ochtend- en middagsafari in open 4×4 voertuigen op het programma. Na het diner wordt de dag afgesloten met een nachtsafari, om op zoek te gaan naar nachtdieren. Op de derde dag gaat u op safari in het wereldberoemde Moremi Game Reserve, een van de mooiste en meest gevarieerde reservaten in Afrika! U zult versteld staan van de hoeveelheid wild die u kunt zien en de prachtige omgeving.

Verblijf:
Mogogelo Camp/Mankwe Tented Retreat of gelijkwaardig – standaard luxe tent
Safarikamp met luxe tenten, compleet met eigen badkamer

Inclusief:
– Logies en alle maaltijden
– Safari’s per 4×4 voertuig in de Khwai concessie
– Volle dag safari per 4×4 voertuig in het Moremi reservaat

Olifant in de Okavango Delta
Dag 8: Okavango Delta - Nata | afstand ± 430 km

U verlaat de wildernis van de Okavango Delta en reist oostwaarts naar het Makgadikgadi Pans National Park. Dit gebied was ooit een groot meer, dat in de loop der tijden is opgedroogd tot een aantal zoutpannen en enorme grasvlaktes met her en der groepjes palmbomen. Het gebied vormt een groot contrast met de waterrijke delta van de afgelopen dagen. Aan het einde van de middag kunt u ontspannen bij het zwembad of de bar van uw comfortabele accommodatie.

Verblijf:
Nata Lodge of gelijkwaardig – standaard kamer
Comfortabel verblijf met safaritenten, zwembad en restaurant

Inclusief:
– Logies met ontbijt

Sowa zoutpan bij Nata in Botswana
Dag 9 en 10: Nata - Chobe National Park | afstand ± 320 km

Als de omstandigheden het toelaten bezoekt u in de ochtend het Nata Bird Sanctuary bij de Sowa pan en rijdt dan door naar het Chobe National Park. Dit park is na de Kalahari het tweede grootste nationale park in Botswana en het heeft een van de grootste concentraties olifanten in Afrika. De middag kunt u naar eigen inzicht besteden om uit te rusten of een optionele activiteit te ondernemen. De volgende ochtend is het vroeg uit de veren voor een safari in het Chobe National Park. In de middag staat een boottocht op de rivier op het programma. Vanaf het water kunt u de grote groepen olifanten zien die komen drinken en spelen in de rivier. Ook de krokodillen, nijlpaarden en vele vogelsoorten zijn een lust voor het oog en zorgen voor unieke foto momenten.

Verblijf:
Chobe Safari Lodge/Chobe Marina Lodge of gelijkwaardig – standaard kamer
Prima verblijf aan de oever van de Chobe rivier, met zwembad en restaurant

Inclusief:
– Logies met ontbijt en diner
– Bezoek Nata Bird Sanctuary (onder voorbehoud)
– Safari per 4×4 voertuig in het Chobe National Park
– Bootsafari op de Chobe rivier

Olifanten tijdens bootsafari bij het Chobe National Park
Dag 11 t/m 13: Chobe National Park - Hwange National Park | afstand ± 270 km

U steekt de grens over naar Zimbabwe onderweg naar uw volgende bestemming, het Hwange National Park. Uw accommodatie ligt in een privé concessie bij het park, en u brengt de komende dagen door in dit bijzondere reservaat. Hwange heeft grote kuddes olifanten, buffels, zebra’s en veel giraffen! Helaas worden ook deze statige dieren langzaam maar zeker met uitsterven bedreigd. Als er genoeg tijd is kunt u na aankomst nog een optionele safari maken, of relaxen bij het verblijf. De volgende dagen gaat u op safari in Hwange én brengt u een bezoek aan het Painted Dog Conservation Centre, dat zich inzet voor de bescherming van wilde honden. Daarnaast kunt u kennismaken met het werk van een anti-stroperij team.

Verblijf:
Elephant’s Eye/Robins Camp of gelijkwaardig – standaard tent/kamer
Sfeervol safari verblijf in een wildreservaat

Inclusief:
– Logies en alle maaltijden
– Safari’s in het Hwange National Park
– Bezoek Painted Dog Conservation Centre

Wrattenzwijn tijdens safari in Hwange National Park in Zimbabwe
Dag 14 en 15: Hwange National Park - Victoria Falls | afstand ± 190 km

Vandaag reist u terug naar Victoria Falls. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden om de watervallen te bekijken of een optionele excursie te maken, zoals bijvoorbeeld een helikoptervlucht over de watervallen. De volgende dag neemt uw gids u mee naar de Victoria watervallen. De lokale Kololo stam noemt de machtige Victoria Falls ‘Mosi oa Tunya’, wat ‘rook die dondert’ betekent. De enorme watermassa die in de kloof naar beneden stort als het waterpeil op z’n hoogst is veroorzaakt een metershoge waternevel. Een regenponcho is de meeste tijd geen overbodige luxe! In de middag heeft u een sunset cruise op de Zambezi rivier.

Verblijf:
Shearwater Explorer Village of gelijkwaardig – standaard kamer
Goed verblijf met zwembad, bar en restaurant

Inclusief:
– Logies met ontbijt
– Bezoek aan de Victoria Falls
– Sunset cruise

Bezoek aan de Victoria watervallen tijdens groepsreis naar Botswana en Zimbabwe
Dag 16 en 17: Victoria Falls - vertrek - aankomst Europa | afstand ± 40 km

Helaas, uw reis is alweer ten einde, maar we hopen dat u nog een keer terugkomt om een ander deel van Afrika te bezoeken. U neemt afscheid en heeft een transfer naar het vliegveld voor uw vlucht terug naar Europa, die de volgende dag aankomt.

Vogel bij Sowa zoutpan in Botswana
Overnachtingen

Overnachtingen

Bij onze 17-daagse kleinschalige groepsreis in Botswana en Zimbabwe verblijft u bij prima accommodaties, van kleinschalige hotels tot luxe safari tenten midden in de natuur. Bij alle verblijven heeft u een aangrenzende eigen badkamer en goede, comfortabele bedden.

Hieronder vindt u een impressie van de accommodaties waar u bij deze reis zult verblijven.

Vertrekdata

Vertrekdata

De 17-daagse kleinschalige groepsreis in Botswana en Zimbabwe heeft een aantal vaste vertrekdata. Een minimum van 4 deelnemers is nodig om het vertrek van de reizen te kunnen garanderen, maar er zijn ook een aantal gegarandeerde vertrekdatums. Uw reisgezelschap is internationaal en de voertaal is Engels. Er zijn maximaal 12 deelnemers aan de reis.

Er zijn ook vertrekdata met een Duitstalige gids / chauffeur. Neem contact met ons op voor meer informatie over deze data.

Vertrekdata 2024

april 5
mei 3
juni 2, 28 (gegarandeerd vertrek)
juli 13 (gegarandeerd vertrek)
augustus 6, 19
augustus 9 (gegarandeerd vertrek), 20
september 13 en 27 (beide gegarandeerd vertrek)
oktober 30
november 18 (gegarandeerd vertrek), 26
november 1 (gegarandeerd vertrek)
december 19

Vertrekdata 2025

januari 11
februari 14
maart 1
april 6
mei 4
juni 3, 27 (gegarandeerd vertrek)
juli 8, 19
augustus 9 (gegarandeerd vertrek), 21
september 14 en 28 (beiden gegarandeerd vertrek)
oktober 19 (gegarandeerd vertrek), 27
november 2 (gegarandeerd vertrek)
december 19
Prijsinformatie

Prijsinformatie

Bij de 17-daagse kleinschalige groepsreis in Botswana en Zimbabwe bezoekt u de unieke Okavango delta, het fraaie Chobe National Park én het bijzondere Hwange National Park in Zimbabwe. De reis eindigt bij een van ’s werelds wereldwonderen, de machtige Victoria watervallen, waar het water van de Zambezi rivier met donderend geraas in en diepe kloof stroomt. U verblijft bij comfortabele accommodaties, en wordt vervoerd in een aangepast voertuig. In Botswana worden ook safari’s gemaakt in open 4×4 voertuigen.

 • Prijs per volwassene bij vertrek in 2024: vanaf € 4.042,- gebaseerd op 2 samenreizende personen
 • Prijs per volwassene bij vertrek in 2025: vanaf € 4.314,- gebaseerd op 2 samenreizende personen

Inclusief

 • Ontvangst op luchthaven en transfer naar uw verblijf in Maun
 • Alle overnachtingen
 • 14x ontbijt
 • 8x lunch
 • 11x diner
 • Vervoer per comfortabele minibus of per 4x4 safari voertuig
 • Begeleiding door een ervaren Engels (of Duits) sprekende gids / chauffeur
 • Alle activiteiten zoals vermeld in het programma van dag tot dag
 • Alle entreegelden voor de nationale parken en musea
 • Uitgebreide informatie voor vertrek
 • 24-uur per dag ondersteuning
 • Dekking Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) - € 5,00 p.p. verplichte bijdrage

Exclusief

 • Intercontinentale retourvluchten vanuit Europa
 • Eventuele extra nacht(en) bij verlenging van de reis
 • Overige maaltijden, tips en drankjes
 • Optionele activiteiten
 • Telefoonkosten, fooien en persoonlijke uitgaven
 • Visumkosten voor Zimbabwe (ter plekke te voldoen in $ dollars)
 • Kosten verplichte reis- en annuleringsverzekering

Voorwaarden

Indien u alleen reist, neem dan contact met ons op voor een aangepast reisvoorstel.

– Reistijd t/m december 2024 volgens vaste vertrekdata.
– Deze reis is gebaseerd op een nachtvlucht vanuit Europa. Indien u kiest voor vluchten met KLM heeft u een extra overnachting in Johannes.
– Deze reis kunnen wij voor u aanbieden op basis van beschikbaarheid.
– Aanbetaling van 35% van landarrangement.
– Onvoorziene kosten kunnen de prijzen beïnvloeden tot het moment dat de gehele reissom is voldaan.

Niet gevonden wat u zocht? Vraag dan een reis op maat aan.

Voldoet onze 17-daagse kleinschalige groepsreis in Botswana en Zimbabwe niet geheel aan uw wensen? Bekijk dan onze andere groepsreizen in Botswana. We kunnen ook altijd een maatwerk reis voor u samenstellen. In een persoonlijk gesprek bespreken we uw wensen en ideeën en geven u advies over de mogelijkheden. We stellen een route voor u samen en voegen accommodaties toe die voldoen aan uw eisen. Zo wordt uw maatwerk reis echt úw droomreis!

Wat anderen van onze reizen vinden.

Hier kunt u de reviews lezen die onze klanten over onze reizen en onze dienstverlening hebben geschreven.

Cheeta tijdens safari in Hwange National Park

Wij zijn net terug van een adembenemende groepsreis door Botswana en Zimbabwe. Voor ons de allereerste keer met een groep dus best spannend. Maar wat hebben we het goed gehad!

 • Jolanda Kouwenoord
 • september 2023
lees volledige review
Uitzicht op de Victoria Falls in Zimbabwe
Olifanten tijdens diner in Botswana
Neushoorns in wildpark in Zuid-Afrika
Giraffe met kalfje tijdens safari in Zuid Afrika 1
Wandelsafari in Zuid-Afrika

Sable tours heeft voor ons gezin een 2 weekse self drive safari reis in Zuid-Afrika verzorgd. Een mooie en bijzondere reis. Hopelijk kloppen we in de toekomst nog een keer aan bij Sable tours voor een reis naar Afrika.

 • Familie Gilijamse
 • juli 2023
lees volledige review
Uitzicht over Kaapstad vanaf Tafelberg

Geweldige reis gehad die Sable tours voor ons geboekt heeft naar Zuid-Afrika. Helemaal aangepast op ons reistempo en wensen. We hebben in de mooiste accommodaties gezeten die we ons konden bedenken en we zijn op hele mooie plaatsen geweest.

 • Marije Attasio
 • april 2023
lees volledige review
Wijngaarden in de herfst in de Wijnlanden van Zuid Afrika
Olifant tijdens safari in open voertuig bij prive reservaat in Zuid Afrika

Wij zijn net terug van een adembenemende groepsreis door Botswana en Zimbabwe. Voor ons de allereerste keer met een groep dus best spannend. Maar wat hebben we het goed gehad!

 • Jolanda Kouwenoord
 • september 2023
lees volledige review

Sable tours heeft voor ons gezin een 2 weekse self drive safari reis in Zuid-Afrika verzorgd. Een mooie en bijzondere reis. Hopelijk kloppen we in de toekomst nog een keer aan bij Sable tours voor een reis naar Afrika.

 • Familie Gilijamse
 • juli 2023
lees volledige review

Geweldige reis gehad die Sable tours voor ons geboekt heeft naar Zuid-Afrika. Helemaal aangepast op ons reistempo en wensen. We hebben in de mooiste accommodaties gezeten die we ons konden bedenken en we zijn op hele mooie plaatsen geweest.

 • Marije Attasio
 • april 2023
lees volledige review

17-Daagse kleinschalige groepsreis Botswana
en Zimbabwe

17 dagen vanaf € 4.042,- p.p.
Reisvoorstel aanvragen Boek nu
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.