Waterbokken Waterbokken Waterbokken
Groepsreis Botswana en Zimbabwe
vanaf
€ 3343,00

Contact opnemen
Soort reis: Groepsreizen
Thema: Safari, Cultuur, Natuur
Duur van de reis: 17 dagen
Reisperiode: Vaste vertrekdata
Aantal personen: max. 12 personen

Boek deze reis Vraag offerte aan

Groepsreis Botswana en Zimbabwe, 17 dagen

Deze groepsreis is een ontdekkingstocht door Botswana en Zimbabwe! Een prachtige reis waarbij de nadruk ligt op safari en natuur. U maakt safari's in open voertuigen, per mokoro en per boot. Bij deze reis bezoekt de Okavango Panhandle, het beroemde Moremi reservaat dat deel uitmaakt van de Okavango delta en het Hwange National Park in Zimbabwe. De reis eindigt bij de machtige Victoria watervallen. Uw internationale groep bestaat uit minimaal 4 en maximaal 12 personen. U verblijft in comfortabele accommodaties. Inclusief 14x ontbijt, 8x lunch en 11x diner. Het vervoer vindt plaats in een comfortabele minibus, onder begeleiding van een Engels sprekende gids/chauffeur.

Ga naar kleinschalige groepsreizen voor nog meer inspiratie.


Dag 1

Europa - vertrek

Dag 1

U vertrekt vandaag vanuit Europa en vliegt via Johannesburg in Zuid-Afrika naar Maun in Botswana, waar u op dag 2 aankomt.


Dag 2

Aankomst Botswana; Maun

Dag 2

Na aankomst in Maun heeft u een transfer naar uw accommodatie. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden en uitrusten van uw vlucht. Aan het begin van de avond ontmoet u uw gids en de rest van uw reisgezelschap en krijgt u meer informatie over uw reis. 
Verblijf:
Thamalakane River Lodge of gelijkwaardig, inclusief ontbijt, diner en transfer vanaf de luchthaven
Afstand op dag 2: ±20 km   
Reistijd: ±0,5 uur


Dag 3 en 4

Maun - Okavango Delta Panhandle

Dag 3 en 4

Na het ontbijt vertrekt u naar de Okavango Panhandle, aan de westelijke kant van de Okvango Delta. In de Okavango Delta eindigt de Okavango rivier in de Kalahari woestijn, zonder ooit de kust te bereiken. Met als gevolg een weergaloos en uniek gebied, dat wemelt van het wild. De volgende dag onderzoekt de wirwar aan kanaaltjes en weelderig groene vegetatie per mokoro (traditionele platte kano). Vanaf uw positie laag op het water kunt u het wild- en vogelleven bewonderen. Op een afgelegen eilandje maakt u een begeleide wandeling in de hoop olifanten, waterbokken en andere dieren van dichtbij te zien.
Verblijf:
Guma Lagoon Camp of gelijkwaardig, inclusief alle maaltijden
Afstand: ±320 km
Vertrek op dag 3: ±09h00 


Dag 5 t/m 7

Okavango Delta (Panhandle) - Okavango Delta (Khwai rivier)

Dag 5 t/m 7

Na het ontbijt gaat de reis zuidwaarts via Maun naar het volgende kamp, dat in een privé concessie is gelegen aan de Khwai rivier. Dit gebied staat bekend vanwege de grote concentraties wild die hier leven en u heeft een goede kans om een grote diversiteit aan dieren te zien tijdens slechts één safari. U verblijft bij een mobiel 'bush' kamp zonder electriciteit (er wordt gebruik gemaakt van zonne-energie), waar u overnacht in luxe tenten, compleet met badkamer. 's Avonds valt u in slaap met de geluiden van de wildernis om u heen. De volgende dag staan een ochtend- en middagsafari in open 4x4 voertuigen op het programma. Na het diner wordt de dag afgesloten met een nachtsafari, om op zoek te gaan naar nachtdieren. Op de derde dag gaat u op safari in het wereldberoemde Moremi Game Reserve, een van de mooiste en meest gevarieerde reservaten in Afrika! U zult versteld staan van de hoeveelheid wild die u kunt zien en de prachtige omgeving.
Verblijf:
Khwai Bedouin Camp of gelijkwaardig, inclusief alle maaltijden en geplande safari activiteiten bij Khwai Bedouin Camp
Afstand op dag 5: ±420 km   
Vertrek op dag 5: ±06h00    


Dag 8

Botswana; Okavango Delta (Khwai rivier) - Nata

Dag 8

U verlaat de wildernis van de Okavango Delta en reist oostwaarts naar het Makgadikgadi Pans National Park. Dit gebied was ooit een groot meer, dat in de loop der tijden is opgedroogd tot een aantal zoutpannen en enorme grasvlaktes met her en der groepjes palmbomen. Het gebied vormt een groot contrast met de waterrijke delta van de afgelopen dagen. Aan het einde van de middag kunt u ontspannen bij het zwembad of de bar van uw comfortabele accommodatie.
Verblijf:
Nata Lodge of gelijkwaardig, inclusief ontbijt
Afstand: ±430 km   
Vertrek op dag 8: ±07h00


Dag 9 en 10

Botswana; Nata - Kasane; Chobe National Park

Dag 9 en 10

Als de omstandigheden het toelaten bezoekt u in de ochtend het Nata Bird Sanctuary bij de Sowa pan en rijdt dan door naar het Chobe National Park. Dit park is na de Kalahari het tweede grootste nationale park in Botswana en het heeft een van de grootste concentraties olifanten in Afrika. De middag kunt u naar eigen inzicht besteden om uit te rusten of een optionele activiteit te ondernemen. De volgende ochtend is het vroeg uit de veren voor een safari in het Chobe National Park. In de middag staat een boottocht op de rivier op het programma. Vanaf het water kunt u de grote groepen olifanten zien die komen drinken en spelen in de rivier. Ook de krokodillen, nijlpaarden en vele vogelsoorten zijn een lust voor het oog en zorgen voor unieke foto momenten.
Verblijf:
Chobe Safari Lodge of gelijkwaardig, inclusief ontbijt, 2x diner en geplande safari activiteiten bij Chobe Safari Lodge
Afstand op dag 9: ±320 km   
Vertrek op dag 9: ±08h00


Dag 11 t/m 13

Botswana; Chobe National Park - Zimbabwe; Hwange National Park

Dag 11 t/m 13

U steekt de grens over naar Zimbabwe onderweg naar uw volgende bestemming, het Hwange National Park. Uw accommodatie ligt in een privé concessie bij het park, en u brengt de komende dagen door in dit bijzondere reservaat. Hwange heeft grote kuddes olifanten, buffels, zebra's en veel giraffen! Helaas worden ook deze statige dieren langzaam maar zeker met uitsterven bedreigd. Als er genoeg tijd is kunt u na aankomst nog een optionele safari maken, of relaxen bij het verblijf. De volgende dagen gaat u op safari in Hwange én brengt u een bezoek aan het Painted Dog Conservation Centre, dat zich inzet voor de bescherming van wilde honden. Daarnaast kunt u kennismaken met het werk van een anti-stroperij team.
Verblijf:
Elephant's Eye of gelijkwaardig, inclusief alle maaltijden en geplande safari's
Afstand op dag 11: ±280 km   
Vertrek op dag 11: ±08h00  


Dag 14 en 15

Hwange National Park - Victoria Falls

Dag 14 en 15

Na uw ontbijt reist u terug naar Victoria Falls, uw laatste bestemming van deze fantastische reis. De rest van de middag kunt u relaxen bij uw verblijf of een van de vele optionele activiteiten ondernemen, zoals een helicoptervlucht over de watervallen. De volgende dag neemt uw gids u mee naar het Victoria Falls nationale park, voor uw adembenemend uitzicht over 'de rook die dondert'. In de middag maakt u een boottochtje op de Zambezi rivier om de zon onder te zien gaan.
Verblijf:
Shearwater Explorer Village of gelijkwaardig, inclusief ontbijt
Afstand op dag 14: ±190 km   
Vertrek op dag 14: ±08h00   


Dag 16

Zimbabwe; Hwange National Park - Victoria Falls - vertrek

Dag 16

Helaas is uw reis alweer ten einde. Na het ontbijt heeft u een transfer naar de luchthaven bij Victoria Falls voor uw vlucht terug naar Europa.
Afstand: ±190 km   
Reistijd: ±2,5 uur
Vertrek op dag 16: ±08h00   


Dag 17

Aankomst Europa

Dag 17

Aankomst in Europa.

Inspiratie voor nog meer reizen van Sable Tours?
Ga naar Zuid-AfrikaNamibië, Madagascar en Oost-Afrika.

Wilt u ook een Big 5 safari?
Reis dan naar Zuid-AfrikaKenia of Tanzania.

Wilt u uw reis verlengen met een strandvakantie?
Ga dan naar MozambiqueMauritius of Zanzibar