Duinen Bij Sossusvlei Duinen Bij Sossusvlei Duinen Bij Sossusvlei
Geschreven door: Mevrouw Kikkert

Rondreis door Namibië

Wat een mooie reis hebben Pieter en Marcella voor ons samengesteld. We hebben een roadtrip van ruim 3,5 week door Namibië gemaakt. Het uitgebreide ‘handboek van Pieter’ heeft ons eenvoudig door het land geloodst.

Bij aankomst in Windhoek kregen we ook nog een uitgebreide toelichting op onze route We kregen een kaart met daarop alle plekken waar we zouden overnachten. De toelichting werd afgesloten met de opmerking dat we geluk hadden dat Pieter de reisgids had gemaakt: ‘hij weet meer van het land dan wie dan ook!’ Het kon niet mis gaan werd ons verteld. En inderdaad we zijn niet verdwaald en hebben mooie landschappen en dieren gezien!

Tijdens onze reis hebben we het hele land doorkruist: van Fish River Canyon in het zuiden, Etosha N.P. in het noorden, Swakopmund aan de zee en de Kalahari in het oosten. De overnachtingslokaties waren allemaal bijzonder, of door de locatie of vanwege de lodge zelf. We wisten wat we ongeveer konden verwachten.

De verrassing van de reis zat ‘m in het indrukwekkende landschap van de Fish River Canyon, Etosha en Sossusvlei. En de verrassing zat ‘m in de ontmoeting met de dieren: de stokstaartjes in de Kalahari, de pelsrobben aan de kust en olifanten langs de weg. Maar ook onverwacht een kleine kameleon op een rots langs een druk paadje. Of een wandelende neushoorn op de airstrip in Etosha. De gesprekken met bewoners op verschillende plekken waren inspirerend en gaven ons inzicht in het leven van alledag en de ontwikkelingen in het land.

We hebben ontelbare indrukken tijdens onze reis opgedaan. En we hebben ontelbare foto’s gemaakt. Een reis om niet gauw te vergeten. Inmiddels is het fotoboek klaar, zodat we ook aan anderen onze belevenissen kunnen laten zien.

Onze auto heeft tijdens de reis wat kuren gehad. Ook toen waren Pieter en Marcella bereikbaar om te zorgen dat er midden in de nacht een vervangende auto is afgeleverd. We konden zo onze reis voortzetten.