Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

Prachtige Tanzania rondreizen van Sable Tours

Ballonvlucht over de Serengeti in Tanzania
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard
Regio's & gebieden

Regio's en gebieden in Tanzania

Tanzania is het grootste land in Oost-Afrika en ook het meest divers. Een land van open vlaktes, meren en bergen, met meer dan 100 etnische groepen met elk een eigen taal en gebruiken. Er leven teveel verschillende diersoorten om ze allemaal op te noemen, en de aantallen zijn verbijsterend. Even spectaculair zijn de landschappen met de imposante Mount Kilimanjaro, Afrika’s hoogste berg, de Grote Slenk, de Ngorongoro Krater en de Serengeti. Aan de kust vindt u idyllische eilanden met parelwitte stranden en een turkooizen zee met de prachtigste koraalriffen.

Tanzania kan worden verdeeld in verschillende regio’s, die allemaal even mooi zijn.

Alle items openen
Tarangire National Park

Het Tarangire National Park herbergt een ongeëvenaarde diversiteit aan wild. Over het golvende landschap van het Tarangire National Park trekken enorme kuddes gnoes, elanden, zebra’s, buffels, impala’s, gazellen en olifanten. Als de zon op zijn hoogtepunt staat en de hitte ondraaglijk lijkt, nemen deze dieren hun toevlucht tot de schaduwrijke plekken onder de beschermende takken van de iconische baobabbomen. Deze bomen, die eruit zien alsof ze ondersteboven in de aarde zijn geplant, bieden een welkome oase van koelte te midden van de verzengende hitte van de Afrikaanse middag. Kijk ook eens omhoog de bomen in; misschien ziet u een luipaard of python, wachtend op een prooi. De bomen herbergen echter niet alleen gevaarlijke roofdieren; ze zijn ook de thuisbasis van een opmerkelijke diversiteit aan vogelsoorten. Het is niet ongewoon om tussen de bladeren een bonte verscheidenheid aan kleurrijke gevederde vrienden te zien, met meer dan 550 soorten die zich hier nestelen, zingend, vliegend en rustend in deze unieke habitat.

Olifant in Tarangire National Park
Lake Manyara National Park

Lake Manyara, aan het begin van de Grote Slenk, vangt de verbeelding met zijn betoverende schoonheid. Hier, aan de rand van de vallei, ontvouwt zich een schilderachtig landschap. Een groen lint van weelderige vegetatie strekt zich uit langs de horizon, waar het meer schittert als een kostbare edelsteen in de warme zonnestralen. Het water, licht brak van aard, neemt een betoverende roze tint aan, geweven door de aanwezigheid van duizenden elegante flamingo’s die statig zijn neergestreken.

Een opmerkelijk schouwspel onthult zich te midden van deze prachtige omgeving: de leeuwen van Lake Manyara hebben een unieke vaardigheid ontwikkeld. In een zeldzaam vertoon van hun aanpassingsvermogen, hebben deze majestueuze roofdieren zich meester gemaakt in de kunst van het boomklimmen.
De symbiose van natuurlijke pracht en onverwachte dierlijke gedragingen maken Lake Manyara tot een uniek park.

Lake Manyara in Tanzania
Ngorongoro krater

De majestueuze Ngorongoro Krater is gevormd door vulkanische activiteit en wordt geprezen als een van de meest imposante kraters wereldwijd. De kraterbodem van de Ngorongoro bestaat uit een scala aan adembenemende landschappen, variërend van uitgestrekte graslanden tot zompige moerassen, weelderige bossen, zoutpannen en een serene zoetwatermeer. Deze overvloed aan diversiteit heeft de krater de bijnaam “Tuin van Eden” opgeleverd, een toepasselijke titel voor haar weelde aan natuurlijke pracht.

Terwijl u afdaalt naar de bodem van de Ngorongoro krater, wordt u begroet door een schouwspel van wilde dieren die vrij door de uitgestrektheid zwerven. Leeuwen sluipen door het gras, olifanten bewegen majestueus langs de horizon, neushoorns tonen hun robuuste silhouetten, terwijl kuddes buffels, gnoes en zebra’s de vlaktes doorkruisen.

Opmerkelijk afwezig in dit levendige tableau zijn de giraffes. Hun gracieuze gestaltes zijn niet te vinden in de krater, simpelweg omdat ze niet de steile afdaling kunnen maken die nodig is om de bodem te bereiken. De grenzen van de natuur vormen soms onverwachte barrières, waardoor een uniek ecosysteem ontstaat met zijn eigen regels en beperkingen.

Grazende zebra's tijdens safari in de Ngorongoro krater
Serengeti National Park

Het beroemde Serengeti National Park in Tanzania staat wereldwijd bekend om zijn uitgestrekte open graslanden, die een perfecte omgeving bieden voor grazende dieren zoals gnoes en zebra’s. Deze vlaktes herbergen enorme aantallen van deze dieren, waardoor het een adembenemende aanblik is. Maar dit idyllische landschap is meer dan alleen een visuele pracht. Het vormt het toneel voor een van ’s werelds meest opmerkelijke natuurlijke fenomenen: de jaarlijkse migratie van gnoes en zebra’s naar de Masai Mara in Kenia.

Een diepgeworteld instinct drijft deze dieren om elk jaar opnieuw de uitdagende reis te ondernemen, ondanks dat het velen van hen het leven kost. De trek is een spectaculair schouwspel van doorzettingsvermogen en overlevingsdrang. Het is echter geen gemakkelijke reis; de migratie brengt risico’s met zich mee, waarbij zwakkere en zieke dieren het slachtoffer worden van roofdieren die deze gelegenheid aangrijpen om zich te voeden.

Deze cyclus van leven en dood, een onmiskenbaar onderdeel van de natuurlijke orde, toont het voortdurende evenwicht in dit ecosysteem. Het is een ontzagwekkende demonstratie van hoe de natuurlijke selectie werkt, waarbij de sterken overleven en de zwakkeren plaatsmaken voor de voortgang van het leven in deze majestueuze wildernis.

Leeuwin in de Serengeti
Ruaha National Park

Ruaha National Park, het op één na grootste park in Tanzania na Selous National Park, ligt in het zuiden van Tanzania. De relatieve onbekendheid van dit park creëert een unieke ervaring voor degenen die zich aan een safari wagen.

De levensaders van het park zijn de rivieren zoals de Great Ruaha rivier waar het park naar is vernoemd. In het droge seizoen worden de oevers van deze stromen ware hotspots voor het spotten van dieren, met een constante activiteit langs de waterkant. Er is hier dan ook altijd wel wild te vinden, dat afhankelijk is van deze bronnen voor hun overleving.

Ruaha staat bekend om zijn zeldzame en bijzondere diersoorten, waaronder de ernstig bedreigde wilde honden, een fascinerende maar zeldzame aanblik als u geluk heeft ze tegen te komen. Daarnaast is er de gracieuze sabelantilope, onze favoriete soort! Het zijn deze unieke elementen die Ruaha National Park een onvergetelijke bestemming maken voor degenen die op zoek zijn naar een meer exclusieve en betoverende safari-ervaring.

Olifanten in Ruaha National Park
Selous National Park

Het Selous National Park beslaat een uitgestrekt gebied dat twee keer zo groot is als Denemarken. Slechts het noordelijke deel langs de oevers van de Rufiji-rivier is toegankelijk voor toeristen. Desalniettemin blijft het een verbazingwekkende bestemming met een overvloed aan ongerepte schoonheid en ongeëvenaarde safari-mogelijkheden. Dit deel van het park herbergt naar schatting de grootste concentratie aan dieren in heel Tanzania, waardoor elke safari een onvergetelijke ontmoeting met het Afrikaanse wild belooft.

De Rufiji-rivier en zijn vertakkingen bieden een unieke kans voor bootsafari’s, waardoor u het wild vanuit een ander perspectief kunt ervaren. Een tocht over het water onthult niet alleen de nijlpaarden en krokodillen die langs de oevers vertoeven, maar biedt ook een glimp van de diversiteit aan vogels die de lucht vullen.

Daarnaast zijn begeleide wandelsafari’s, vergezeld door ervaren rangers, een aanrader voor degenen die een meer directe connectie met de natuur willen ervaren. Hier komen ontmoetingen met olifanten, leeuwen, giraffes, gnoes, koedoes, elanden en een overvloed aan vogelsoorten vaak voor, waardoor elke stap door het landschap van Selous een opwindend avontuur wordt. Het Selous National Park staat garant voor bijzondere safari’s, zonder de grote drukte van het noordelijke circuit.

Rufiji rivier in het Selous National Park in Tanzania

Wat anderen van onze reizen vinden.

Hier kunt u de reviews lezen die onze klanten over onze reizen en onze dienstverlening hebben geschreven.

Cheeta tijdens safari in Hwange National Park

Wij zijn net terug van een adembenemende groepsreis door Botswana en Zimbabwe. Voor ons de allereerste keer met een groep dus best spannend. Maar wat hebben we het goed gehad!

 • Jolanda Kouwenoord
 • september 2023
lees volledige review
Uitzicht op de Victoria Falls in Zimbabwe
Olifanten tijdens diner in Botswana
Neushoorns in wildpark in Zuid-Afrika
Giraffe met kalfje tijdens safari in Zuid Afrika 1
Wandelsafari in Zuid-Afrika

Sable tours heeft voor ons gezin een 2 weekse self drive safari reis in Zuid-Afrika verzorgd. Een mooie en bijzondere reis. Hopelijk kloppen we in de toekomst nog een keer aan bij Sable tours voor een reis naar Afrika.

 • Familie Gilijamse
 • juli 2023
lees volledige review
Uitzicht over Kaapstad vanaf Tafelberg

Geweldige reis gehad die Sable tours voor ons geboekt heeft naar Zuid-Afrika. Helemaal aangepast op ons reistempo en wensen. We hebben in de mooiste accommodaties gezeten die we ons konden bedenken en we zijn op hele mooie plaatsen geweest.

 • Marije Attasio
 • april 2023
lees volledige review
Wijngaarden in de herfst in de Wijnlanden van Zuid Afrika
Olifant tijdens safari in open voertuig bij prive reservaat in Zuid Afrika

Wij zijn net terug van een adembenemende groepsreis door Botswana en Zimbabwe. Voor ons de allereerste keer met een groep dus best spannend. Maar wat hebben we het goed gehad!

 • Jolanda Kouwenoord
 • september 2023
lees volledige review

Sable tours heeft voor ons gezin een 2 weekse self drive safari reis in Zuid-Afrika verzorgd. Een mooie en bijzondere reis. Hopelijk kloppen we in de toekomst nog een keer aan bij Sable tours voor een reis naar Afrika.

 • Familie Gilijamse
 • juli 2023
lees volledige review

Geweldige reis gehad die Sable tours voor ons geboekt heeft naar Zuid-Afrika. Helemaal aangepast op ons reistempo en wensen. We hebben in de mooiste accommodaties gezeten die we ons konden bedenken en we zijn op hele mooie plaatsen geweest.

 • Marije Attasio
 • april 2023
lees volledige review
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.