Hippo Hippo Hippo
Geschreven door: Familie Ernst

Reisverslag familie Ernst-Janssen December 2010 – 2011

Tien jaar nadat we onze dochters in Zuid-Afrika hadden opgehaald was het tijd voor de grote reis terug. Met 2 gezinnen en inmiddels vier kinderen wilden we hen hun moederland laten zien. Een heel bijzondere reis dus, met speciale wensen. Al heel snel kwamen we terecht bij Sable Tours, Pieter en Marcella, die vanaf het begin af aan indruk maakten door goed naar onze wensen te luisteren en met mooie voorstellen te komen.

We zijn gestart vanaf Kaapstad en via Oudtshoorn – Knysna – Durban – Zululand en Drakensbergen naar Pretoria gereisd. Met het oog op de kinderen niet al te lange reisafstanden en genoeg ruimte voor ontspanning bij het zwembad. En dat is gelukt. We hebben genoten van het gastvrije guesthouse in Gordon’s Bay, de prachtige omgeving van Stellenbosch, de struisvogels in Oudtshoorn en de stranden van Knysna. Ieder plekje op zich hadden we wel een week willen blijven, van de prachtige natuur van Tsitsikamma tot aan de schitterende Drakensbergen. De kinderen dansen nog steeds de Zuludansen die we in Shakaland hebben gezien. Van Addo Elephant Park kregen we geen genoeg, zo veel dieren en olifanten, te zien vanuit de eigen auto. De guesthouses waren overal goed, van zuluhut tot super de luxe, iedere keer weer anders en een belevenis. Het eten in Zuid-Afrika is een culinair hoogtepuntje en de vriendelijkheid van de mensen is hartverwarmend. De reis verliep – met ook dank aan de uitvoerige reisbeschrijving met vele tips – vlekkeloos.

De persoonlijke aandacht vanaf het begin tot ver na de terugkomst is ongekend! Wij zijn heel blij met onze keuze voor Sable Tours en raden dit ook iedereen aan. Wij komen zeker terug naar Zuid-Afrika!