Tafelberg Kabelbaan In Kaapstad Tafelberg Kabelbaan In Kaapstad Tafelberg Kabelbaan In Kaapstad
Geschreven door: Familie Dekker

Reisverslag Grote Zuid-Afrika groepsreis oktober 2012

Wat hebben we geboft dat we SABLE tours hadden geselecteerd voor onze reis naar Zuid-Afrika. De keuze van organisaties was groot en de routes min of meer dezelfde. Ondanks het feit dat deze reis de langste was, was de prijs per dag zeker niet de duurste.

Het verschil zit em hoogst waarschijnlijk in de details: de kleine groep (de onze was 6 personen) resulteerde voor ons in een super kwaliteit: veel persoonlijke aandacht en het rustige tempo, maakten voor ons de mooiste vakantie ooit!!!! En nog had de reis wel twee keer zo lang mogen zijn: alle verblijfsplaatsen die Pieter had uitgezocht, waren zo geweldig dat we er veel meer tijd hadden willen doorbrengen. Hier geen reisverslag. Slechts een impressie omdat superlatieven te kort schieten om deze reis te beschrijven. Een onvergetelijk mooi land met zovele mogelijkheden, maar om juist die uit te pikken die deze reis zo tot een uitzonderlijke ervaring maken, is geheel en al te danken aan SABLE Tours en ‘onze’ Zuid-Afrikaan Pieter.

Onze reis ving aan in Kaapstad. We boften zeer met het weer en alhoewel winderig, konden we alle bekende plaatsen bezoeken: Waterfront, Companytuinen, het Kasteel, Tafelberg, Robbeneiland. Verder Hout Bay, Cape Point en Kaap de Goede Hoop, alsmede Kirstenbosch, Tulbagh. Dan via de wijngaarden van Paarl, Stellenbosch en Franschhoek, naar de prachtige kust. Walvissen bij Hermanus en de struisvogels in Oudshoorn en niet te vergeten de Swartbergpas en Meiringspoort. Wat een geweldig land is dit toch. Tjitsikamma, Knysna en Plettenberg hebben vele indrukken achtergelaten van deze wonderschone kuststrook. Die prachtige natuur, maar ook het bezoek aan de Township in Grahamstown, zijn onvergetelijke impressies van deze reis.

De lange tocht door de Grote Karoo naar Cradock en Bloemfontein en één van de hoogtepunten was zeker ook het verblijf in De Oude Kraal. De Drakensbergen vormden een ander hoogtepunt van onze reis. Golden Gate, Royal Natal en de wandelingen zullen we nog vaak memoreren. Veel wild hebben we gezien in Addo ( kudu’s, warthogs en olifanten), Pangola Game Reserve (giraffes, witte neushoorns) en natuurlijk het Kruger Park (impala’s, olifanten, hyena’s, leeuwen, nijlpaarden, buffels, zebra’s, wildebeesten, neushoorns en luipaarden; ja, ja, echt de ‘Big Five’). En dan niet te vergeten al die prachtige vogels overal.

SABLE Tours verdient echt alle lof voor de samenstelling van deze reis, maar bovenal met zijn persoonlijke inzet heeft Pieter ervoor gezorgd dat dit een vakantie was om NOOIT te vergeten.