Platteland In Zuid Afrika Platteland In Zuid Afrika Platteland In Zuid Afrika
Geschreven door: Bart en Sofie

Reisverslag rondreis door Zuid-Afrika van Bart en Sofie, september 2013

Eind augustus was het eindelijk zo ver. Tijd voor onze grote rondreis door Zuid-Afrika. Maar liefst 24 dagen rondreizen in dit prachtige land. Het was onze eerste grote rondreis en achteraf gezien hadden we niets beters kunnen bedenken. 
Op voorhand werd door Sable Tours ons een mooie route voorgesteld met leuke accommodaties. Op de meeste plekken zijn we meer dan 1 nacht gebleven om de streek te verkennen.

Onze eerste dag zijn we aangekomen in Johannesburg. Op de luchthaven werden we opgehaald door onze gids, die ons meteen ook de volledige dag zou meenemen door Johannesburg. 

Na een goede nachtrust zijn we doorgereden naar Karongwe Game Reserve Shiduli Lodge. Op dit plekje hemel op aarde bleven we drie nachten. Vier dagen safari en ja hoor. Na vijf dagen vakantie hadden we de Big Five en veel meer al gezien. 
Van hieruit zijn we doorgereden naar de Panorama route en zo verder door naar Pongola Game reserve. Ook dit was weer de moeite waard. Het is een plek waar veel zuid-afrikanen zelf op vakantie komen en minder toeristen. 

Via het prachtige St. Lucia zijn we doorgereden naar de Drakensbergen en tot slot tot in Durban. In Durban zijn we slechts een nacht gebleven. Dit om de volgende dag onze vlucht te nemen naar Port Elizabeth. 

Via het Addo National Park, waar we prachtige olifanten en nog veel meer, hebben gezien, zijn we via de tuinroute doorgereden naar Tsitsikamma. Opnieuw een hoogtepunt van onze reis. 

Tot slot zijn we via het mooie Knysna doorgereden naar onze laatste stop op onze vakantie Kaapstad. Hier logeerden we in The Walden house voor 3 nachten. Al zou je wel weken in Kaapstad kunnen vertoeven. Ook wij hadden geluk en zijn op de Tafelberg naar boven kunnen gaan. 

Een prachtige afsluiter van een magnifieke vakantie. We kijken nu al weer uit naar een volgend bezoek aan Afrika.