Protea In Zuid Afrika Protea In Zuid Afrika Protea In Zuid Afrika
Geschreven door: Mevr. Kempen en dhr. Keunen

Reisverslag – Drie weken Zuid-Afrika

In juni 2017 hebben wij besloten om op heel korte termijn naar Zuid-Afrika te vertrekken. Voor een van ons een land dat al een aantal jaren op de wishlist stond. Omdat we op zo’n korte termijn willen vertrekken, besluiten we een ‘georganiseerde’ reis te zoeken en niet alles zelf te regelen. Via via komen we uit bij Sable Tours en vanaf het eerste contact voelt het goed ook al hebben we enkel telefonisch of via mail contact. We denken dat de safari ’s voor ons het hoogtepunt zijn en op aanraden van Marcella besluiten we dan ook om onze reis in Kaapstad te starten en in Johannesburg te eindigen.

Vlak voor vertrek ontvangen we een zeer uitgebreide reisbeschrijving met alle informatie die we nodig hebben. De vluchten hebben we op eigen gelegenheid geboekt en Pieter en Marcella hebben alle overige zaken zoals de accommodaties en de huurauto voor ons geregeld. Wat een relaxte manier om op vakantie te gaan! Vanaf het moment dat we in Kaapstad aan komen weten we dat het goed zit; er staat een chauffeur op ons te wachten en onze host van de lodge is speciaal voor ons lang opgebleven om ons te verwelkomen in de prachtige kamer. 

In drie weken tijd verbazen en verwonderen we ons om de pracht en schoonheid van het land en de mensen. Vanuit Kaapstad reizen we via de wijnlanden en de kust naar Knysna. We bezoeken o.a. Stellenbosch, Hermanus en Tsitsikamma. Omdat we graag de Drakensbergen bezichtigen hebben we op aanraden van Marcella het Addo Elephant Park overgeslagen vliegen we vanuit Port Elizabeth naar Durban. De Drakensbergen zijn zeer indrukwekkend en net zoals op de voorgaande plekken hebben we ook hier weer een uitstekende accommodatie.

Met onze tweede huurauto vervolgen we onze reis en gaan ook meer wildlife zien in o.a. St. Lucia en Pongola. Via de Panoramaroute komen we uiteindelijk in een privéreservaat vlakbij het Krugerpark waar we prachtige safari’s maken. Een laatste nacht in Johannesburg brengt een einde aan onze drie weken durende reis. 

We hebben een ontzettend mooie reis achter de rug waar Pieter en Marcella absoluut aan hebben bijgedragen door de perfecte organisatie. Wat wij bijzonder vonden was dat zij bij alle accommodaties bekend waren. De accommodaties waren ook allen kleinschalig en perfect verzorgd, dit geeft in onze ogen net dat beetje extra om ook in contact te komen met de lokale bevolking. De keren dat we tijdens onze reis contact opnamen met Sable Tours werd er binnen enkele uren gereageerd en eventueel het een en ander opgelost.

Kortom; twijfel niet langer maar schakel Marcella en Pieter in voor een prachtige reis geheel naar eigen wens door Zuid-Afrika!