Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

Huwelijksreis naar Zuid-Afrika
in 2017

Sleep out tijdens safari reis in Zuid Afrika 2
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard

Huwelijksreis naar Zuid-Afrika in 2017

Voor onze huwelijksreis, gingen we naar het vakantiesalon in Antwerpen. Verschillende reisbureau’s konden ons een reis aanbieden naar Zuid-Afrika, maar nergens hadden we zo’n goed gevoel als bij Marcella. Ze konden ons een mooie reis op maat aanbieden. Na onze wensen in acht te hebben genomen, kregen we een erg mooie offerte toegestuurd inclusief powerpoint met erg mooie foto’s! We waren op slag verliefd op de reis en gingen zelf ook aan de slag om te kijken of er dingen anders moesten. Na slechts enkele kleine wijzigingen kon onze reis geboekt worden. En wat een reis!

Eind oktober vlogen we vanuit Brussel naar Johannesburg (via Istanbul). Daar hebben we direct de huurauto genomen (onder goede begeleiding van iemand van Sable Tours) en reden we richting Dullstroom. Leuke omgeving maar we keken eerder uit naar onze volgende bestemming: Thornybush Game Reserve nabij het Kruger Park. We bleven daar in een luxetent en dat was een hele beleving! ’s nachts hoorden we hyena’s en overdag kwam een buffel tot op wel 20 meter van onze tent. De begeleide game drives waren telkens opnieuw erg fijn en we hadden al snel de Big 5 gespot! Daarnaast ook nog een cheeta met kleintjes die een impala aan het verorberen was. Echt indrukwekkend allemaal!

Na onze safari, gingen we wat meer luxe opzoeken nabij Sabie in de omgeving van de Panoramaroute. Echt prachtige landschappen en watervallen, zonder dat je wordt overrompeld door toeristen. Na twee nachten reden we richting Pongola. Ook prachtige, ongerepte natuur. Boven onze lodge zat zelfs een uil! Bleek het de resident owl te zijn van de accommodatie. Verder hebben we hier wat ontspannen.

St. Lucia was onze volgende bestemming. Erg gezellig stadje met mooie stranden en waar je toffe boottochten kan doen en vele vele nijlpaarden kan spotten. ’s avonds komen ze zelfs het dorp in om wat te komen grazen! Echt gek om te zien.

Na St. Lucia reden we richting de luchthaven van Durban om een binnenlandse vlucht te nemen naar Port Elizabeth. We waren mooi op tijd, maar konden nog lang wachten want: 3u vertraging! Dat was echt balen. Daardoor kwamen we pas laat aan in ons hotel in Port Elizabeth. Veel van de stad hebben we dus ook niet gezien want de volgende dag reden we al door richting Tsitsikamma.

Hier zijn we de eerste dag gaan bungee jumpen van de Bloukrans brug (216m hoog!!). Dat was erg spannend maar een ervaring om nooit te vergeten (en in verhouding niet erg duur). De dag nadien hebben we erg genoten van de paradijslijke gezichten in Tsitsikamma National Park.

Onze volgende bestemming was Plettenberg Bay! We dachten dat we hier wat konden relaxen aan het strand, maar uiteindelijk hebben we de hele wandeling rond Robberg gedaan. 4u ‘wandelen’ of eerder trappen doen naar boven en naar beneden, over rotsen klimmen en opletten voor drijfzand. Wel erg mooi en we hebben wel honderden zeehonden gezien! Ook dolfijnen hebben we langs de kust zien springen. De dag nadien gingen we kijken naar de indrukwekkende Knysna heads en het gezellige haventje.

Daarna werd het een lange rit naar Stellenbosch! De hele reis hadden we al lekkere wijn gedronken, maar nu gingen we naar het epicentrum. Ook hier is het een ongeloofelijke omgeving. Hier hebben we een leuke fietstocht gemaakt en enkele proeverijen bezocht. Echt top!

Onze reis afsluiten, deden we in Kaapstad, ’the mother city’. De eerste avond konden we alvast de erg leuke sfeer opsnuiven in de stad. De dagen nadien hebben we de stad echt ontdekt: Tafelberg beklimmen, door Bo-Kaap wandelen, heerlijk genieten aan Camps Bay, zonsondergang bij Signal hill en ook nog eens Lion’s head beklimmen, lekker dineren aan Waterfront. Het was allemaal de moeite waard! Uiteraard kon een bezoek aan Cape point niet ontbreken met onderweg een stop aan Boulders beach waar je dan ook nog eens honderden pinguïns kan spotten. Echt uniek.

Je merkt het, na drie weken Zuid-Afrika zijn we echt verliefd geworden op het land. Bedankt Sable Tours!

  • Deel deze pagina via
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.