Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

Luxe huwelijksreis door
Zuid-Afrika in 2010

Sleep out tijdens safari reis in Zuid Afrika 2
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard

Luxe huwelijksreis door Zuid-Afrika in 2010

Luxe huwelijksreis door Zuid-Afrika in september – oktober 2010

Op 9 september 2010 was het dan zover, een dag na ons huwelijk vertrokken we voor een 44 daagse luxe huwelijksreis door Zuid-Afrika. Wij hadden in samenwerking met Sable Tours een mooie en luxe huwelijksreis uitgestippeld.

We kwamen ’s avonds aan in Johannesburg. We werden opgevangen door een chauffeur die ons naar onze accommodatie bracht. Daar stond ons een mooie verrassing te wachten. Er stond een fles champagne met wat lekkers klaar. Ook een persoonlijk berichtje van een van onze vrienden.

De volgende dag mochten wij onze huurauto in ontvangst nemen en na wat boodschappen te hebben gedaan zijn we doorgereden naar het plaatsje Tzaneen. Hier verbleven wij in een mooie locatie midden in de natuur. Hier hebben we een mooie wandeling gemaakt met een gids/bewaker en hadden de eerste ontmoeting met groep voorbij rennende bavianen. Wat een geluid en een uniek moment.

Na twee dagen reden we door naar het noorden van het Kruger park. Dit gedeelte wordt vaak overgeslagen, omdat er een kleinere en andere populatie wild is. Zonde, want het kleine wild en de natuur is adembenemend. Wij verbleven in de The Outpost (kamer 12=aanrader). Wat een luxe! Ons kameruitzicht was over een groot open vlakte met uitzicht op een rivier. Hier hadden we echt een SUPERVERBLIJF .

Na 2 nachten hier te mogen verblijven reden we door naar het Sabi Sand gebied. Hier werden we 5 dagen verwend met zeer veel wild , hier hadden we namelijk alle dagen 2 games drives per dag. Echt supergaaf om mee te maken.

Na deze mooie ervaring reden we door naar Mpumalanga: een van de bekendste streken. We verbleven hier in Hazyview, (Tanamera lodge) met een super uitzicht en hier hadden ook de tijd om al het moois van de omstreken te bekijken zoals Gods Window in de Panorama route. Ons advies is hier zeker drie dagen te verblijven, want alles in een dag stoppen doet het gebied tekort.

Hierna zijn we doorgereden naar Swaziland. Dit is het enige stukje van de reis wat we niet nog een keer zouden doen. Het viel ons tegen, maarja dat is onze mening. Toen op naar onze strandbestemming; Thonga Beach Lodge. Hier werden we een kleine week heerlijk verwend met massages, privé diners op het strand etc. Kevin en Bev van deze bestemming doen er alles aan om je zeer welkom te voelen en zorgen er samen met al het personeel voor dat je verblijf aan niets ontbreekt; echt geweldig! Alleen jammer dat de Indische oceaan nog wat koud en onrustig was in deze tijd van het jaar.

We reden door naar Drakensbergen, maar aangezien dat te lang rijden zou zijn op een dag hadden we een overnachting in Ballito gepland zodat we de volgende dag de reis konden voortzetten naar Cleopatra Mountain Farmhouse. Het was een schitterend verblijf in de bergen met een uitstekende keuken. Het was hier een culinaire verwenning. Dit verblijf heeft al vele prijzen gewonnen met hun goede keuken. Ook allemaal heel gemoedelijk en Richard sprak iedere avond vol passie over zijn menu van die avond. Verder hadden we in de dagen dat we verbleven lekker gewandeld en paard gereden en lekker uitgerust. De twee huishonden waren ook erg gezellig en gastvrij.

Na dit avontuur reden we door naar Durban om een overnachting te pakken omdat we de dag erna zouden vliegen naar Port Elizabeth. Durban is echt een stad waar je niet alles op eigen houtje kan bezichtigen (ivm criminaliteit), maar als je taxi”s gebruikt en je gezond verstand gaat het prima.

Voordat we vlogen naar Port Elizabeth leverden we onze huurauto weer in. De vlucht naar Port Elizabeth duurde anderhalf uur en daar kregen we weer een nieuwe huurauto. We reden door naar Addo, wat bekend staat om de olifanten. Ons verblijf hier was weer super in Woodall Country House. Hier met eigen auto Addo Nationale Park bezocht wat zeer goed ging. Wat een olifantenpopulatie; schitterend om te zien!

Toen op naar Plettenberg Bay, hier hadden we voor 4 nachtjes een appartement. We hebben hier de tuinroute gereden en gewandeld in Robberg Nature (echt een aanrader!!) en Marine Reserve en natuurlijk gerelaxt. Iedere avond gingen we lekker uiteten in een van de vele restaurantjes die het plaatsje kent.

Hierna reden we door naar Oudtshoorn, het struisvogelgebied waar we de Swartbergpas hebben gereden wat zeker niet mag ontbreken. Het is een 26 kilometer lange bergpas wat schitterde foto’s oplevert .

De volgende plaats die we zouden gaan bezoeken was Hermanus, waar de walvissen zitten. Hier verbleven we in een villa met uitzicht op zee en walvissen (echt gaaf om te zien). De walvisexursie was ons helaas niet zo goed bevallen, want we werden beide zeeziek door de ruwe zee. Vanuit deze plaats kon je ook een excursie maken om te gaan duiken in een kooi met haaien.

Nu zat de reis er bijna op, we reden nu door voor onze laatste week die we in Kaapstad door zouden brengen aan de Waterfront. Vanuit hier hebben we een excursie gemaakt naar de wijnroute en hebben gegeten in een van werelds beste restaurants (La Colombe). De Tafelberg mag ook niet ontbreken en de vele winkels in de Waterfront natuurlijk ook niet. We zijn ook nog naar Cape Point geweest en Camps bay. Ook hier hadden we zoals in bijna iedere accommodatie een persoonlijk berichtje van een van onze vrienden/ familie. De flessen champagne en privé diners die we totaal hebben gehad tijdens deze reis is bijna niet te tellen hoeveel. En niet te vergeten de bloemen, volgelopen baden omringd met kaarsen en andere presentjes. Al bij al deze huwelijksreis was gewoon SUPERGEWELDIG.

Onze dank gaat ook erg naar Sable tours uit die dat samen met ons hebben uitgezocht en de vele uren die er wel niet in hebben gezeten om dit allemaal te regelen. Dit is zeker een reisorganisatie die de puntjes op de I kunnen zetten met hun vele kennis en tips van dit prachtige land. Bedankt voor alles en Zuid-Afrika is een prachtig land om te zien en te beleven. Voor iedereen wat wils en als honeymoon zeer romantisch.

  • Deel deze pagina via
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.