Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

Rondreis door de Westkaap
in Zuid-Afrika

Sleep out tijdens safari reis in Zuid Afrika 2
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard

Rondreis door de Westkaap in Zuid-Afrika

Reisverslag vakantie Zuid-Afrika van Bert en Ineke maart 2013

Onze derde reis met Sable Tours…, en: hopelijk niet de laatste! De vorige reis hebben we rondgetrokken in het Noordoostelijk deel van Zuid Afrika; deze keer hebben we een deel van de Garden Route in de Westkaap bezocht: zeer ontspannen, westers, zeer relaxed! We houden ervan in een rustig tempo te reizen; bij voorkeur steeds 3 nachten op één plek te blijven zodat je de tijd hebt om rond te kijken en wat te wandelen.

Onze rondreis door de Westkaap in Zuid-Afrika zijn we in Kaapstad begonnen: vier overnachtingen in Silvermist lodge… (er lag een vernieuwde Road Atlas voor ons klaar en een welkoms brief! ) Wat een geweldige uitvalsbasis om Kaapstad zelf en het schiereiland te ontdekken: we hadden er wel 3 weken kunnen blijven… Zo veel te zien en te ondernemen! De Tafelberg is echt overal: alles gaat er rechts of links om de Berg… De kabelbaan gaat niet altijd… Onze laatste dag in ZA ging hij gelukkig wel, want bovenop de Tafelberg zijn is echt een belevenis! We hadden een beetje het plan de berg te voet op te gaan maar daar is het niet van gekomen… Een tocht naar Robbeneiland moet je een dag van te voren boeken: goed om te onthouden voor een volgende keer…

Daarna door naar Cape Aghulhas: staat bekend om de afwezigheid van criminaliteit! Prachtige onderkomen hadden jullie voor ons gevonden, Pieter en Marcella!! Vanuit ons bed keken we zo over de oceaan…

Door naar Knysna in de Tuinroute, Pumula Lodge: wat een enthousiaste gastvrouw Rensia : aan de hand van een overzichtskaartje deed ze ons van alles aan de hand: we hebben er prachtige wandelingen gemaakt: en wederom heerlijk gegeten (waar niet??!) aan het water bij The Heads. Er zit een lijst van meer dan 110 vogels in de infomap van de lodge: allemaal gespot in hun eigen tuin!Doorgereden naar Addo National Park: tot nu toe waren we nooit zelf met eigen auto door een wildpark gereden: wat een belevenis! Enorme kuddes olifanten de berg af zien komen, bedaard, rustig, gestaag, stappen ze steeds verder richting drinkplaats; je hoeft alleen maar in je auto te blijven te zitten en af te wachten… Geweldig! Mooi om op het park te overnachten: weer een prachtig onderkomen!

Via Addo National Park naar Amakhala Game reserve: Woodburry Tented camp… wat nou tent… Alles erop en eraan: een douche boven een vlonder in de tent, een toilet buiten en een uitzicht vanuit het toilet… om er nooit meer af te komen!… in de verte liepen giraffes. Heerlijk in de jeep 2 x daags rond gereden, van alles gezien; met name het “ necking” van twee giraffes was een hoogtepunt; daar hebben we heel lang naar zitten kijken; ze stonden midden op het pad; tijdens boottochtje een pufadder gezien en Afrikaanse zeearend. Onze ranger wist veel van vogels!

Na 3 dagen doorgereden naar Tsitsikamma National Park: Marcella ’s favoriete plek in Zuid Afrika, en we begrijpen nu waarom! Waterfall wandeltocht was wel een hoogtepunt: verrassing was dat je er ook nog kon zwemmen: onder de waterval gestaan: geweldig leuk; wel een klauterpartij over de rotsen… maar allemaal goed gegaan! Veel bavianen (bobbejanen) gezien hier; met zijn allen in een boom; gingen flink te keer ten koste van nogal wat takken! Zonsopgang bewonderd: zie bijgevoegde foto speciaal voor Marcella!

De kust verlaten en naar Oudshoorn gereden: gezellig dorp! Veel te weinig tijd om alles te bekijken. De Swartberg pass gereden naar Prince Albert: spectaculaire weg, prachtige uitzichten! Overnacht in Thylitsia Lodge: erg Engels… popperig en propperig vol, zeer aardige eigenaren, gastvrij! Volstruis gegeten… (struisvogel): erg lekker!

Over de M 62 (prachtige weg: heel rustig!) naar Stellenbosch. Open lucht museum Kleinplaasie bezocht in Worcestor: de moeite waard ! Ons laatste nachtje in Stellenbosch doorgebracht tussen uitgestrekte wijngaarden… ook weer zo’n prachtige plek om te verblijven.

Laatste dag voor vertrek zijn we Kaapstad nog weer ingereden voor een bezoek aan de Tafelberg. Prachtige afsluiting van opnieuw een geweldige reis!!

  • Deel deze pagina via
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.