Reuzenijsvogel Reuzenijsvogel Reuzenijsvogel
Geschreven door: familie Van Gogh en Burghardt

Vakantie in Zuid-Afrika met vrienden

Wij zijn op 29 september 2016 met vrienden voor 3 weken naar Zuid-Afrika geweest. Op pad met een zeer uitgebreide reisomschrijving van Sable Tours tot de exacte routebeschrijving toe. Wij vlogen naar Johannesburg en na een overnachting bij de luchthaven haalden wij de volgende ochtend onze huurauto op. Op weg naar 3 nachten in Tanamera Lodge bij Sabie. Echt een aanrader! Prachtige lodge en hele lieve mensen. Hiervandaan hebben wij de Panoramaroute verkend. Daarna 3 nachten in... Pondoro Lodge in het Krugerpark. Wij waanden ons daar in Paradise! Ongelooflijk wat een mooie plek aan de Olifantenrivier en wat een luxe. Daarna vervolgden wij onze weg via Barberton naar St Lucia en Ballito.

In Durban huurauto ingeleverd en naar Port Elizabeth gevlogen en daar weer een auto opgehaald. Hiervandaan via de tuinroute naar Kaapstad. Prachtige route. Schitterende wandeling gemaakt in het Tsitsikamma park.In Plettenberg Bay hebben wij de Robbergeiland wandeling gedaan. Wat een natuurschoon! In Hermanus moesten wij voor het spotten van een walvis met jong wel even met een boot de zee op. Aangezien de zee erg ruw was komen de walvissen helaas niet bij de kust. Daarna op naar Paarl om de volgende morgen met onze gids Klem de hele dag op pad te gaan. 3 wijnboerderijen/proeverijen aansluitend een superleuke picknick waarbij wij uiteraard onze gids hebben laten meegenieten. Wij hebben met zijn vijven een topdag gehad. Complimenten voor Klem Pieter!

Daarna afsluitend 4 dagen Kaapstad. Wederom hier in 2 geweldige accommodaties verbleven. Helikoptervlucht boven Kaapstad gemaakt. Prachtig om deze Kaapstad vanuit de lucht te bekijken. Wij hebben ons verbaasd dat het eten wat overal op hoog niveau was zo goedkoop was. Leuke bijkomstigheid!  

Al met al willen wij Pieter en Marcella heel erg bedanken voor het organiseren van deze fantastische en onvergetelijke reis naar Zuid Afrika. Deze heeft onze verwachting zeker overtroffen.