Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

Zelf rijden in Botswana;
wél of niet doen?

Sleep out tijdens safari reis in Zuid Afrika 2
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard

Zelf rijden in Botswana; wél of niet doen?

Enkele weken geleden hebben wij een reis door Botswana gemaakt om onze accommodaties daar te bezoeken en enkele routes te verkennen. Hoewel de wegen op sommige stukken in een slechte staat zijn, en er overal veel vee op de weg loopt, is het toch goed mogelijk om zelf met een huurauto in Botswana te rijden. Hieronder lees je meer over onze ervaringen.

Aanbevolen route voor een individuele rondreis in Botswana

Een route die wij zeker aanbevelen is een rondje rond de Okavango Delta, waarbij je ook door de Caprivi strook in Namibië rijdt en naar het Chobe National Park in het noorden van Botswana gaat. Tevens kun je bij deze route even de grens over naar Zimbabwe om Victoria Falls te bezoeken.

Welke reisperiode is geschikt voor reizen naar Botswana?

De keuze voor de juiste reisperiode is bij een bezoek aan Botswana en Victoria Falls  in Zimbabwe belangrijk voor de ervaring die je zult hebben. In de zomermaanden (onze winter) kan het erg warm zijn in Botswana en is er minder water in de grote rivieren (Zambezi, Okavango en Chobe rivier). Hierdoor is ook het waterniveau ín de Okavango Delta erg laag, waardoor activiteiten zoals boottochtjes en mokoro trips (kanotocht) niet altijd kunnen worden gedaan. Bij het Chobe National Park zullen de dieren minder water vinden in het binnenland, waardoor je een grotere diversiteit aan wild zult zien langs de Zambezi rivier. Daarentegen kan een bezoek aan Victoria Falls een teleurstelling zijn; er sijpelt maar een klein stroompje water naar beneden in vergelijking tot de donderende massa water in de natte periode. Vanaf maart / april stijgt het waterniveau van de rivieren en loopt de Okavango Delta weer onder water.

Bezoek de Okavango Delta in Botswana bij self-drive reis

Welke excursies kun je maken tijdens een vakantie in Botswana?

Vanuit Maun kun je diverse dagtochten maken waarbij je per boot of mokoro de Okavango Delta in gaat. Maar een verblijf bij een of meerder van de kampen in de delta zelf blijft toch een absolute aanrader! Je vliegt met kleine vliegtuigjes vanuit Maun of Kasane naar je kamp. Het uitzicht is fantastisch en je kunt de dieren onder je zien lopen. Bij een verblijf zijn alle activiteiten ingesloten; safari’s in open jeeps bij kampen op droge gebieden, boottochtjes en mokoro trips bij de waterkampen. Bij een mokorotrip vaar je met je ranger in een soort platte kano door de unieke moeraslanden. Je ziet olifanten die door het water waden en werkelijk talloze vogelsoorten! Heel bijzonder zijn de kleurrijke kleine kikkertjes die verscholen tussen het riet zitten.
De Okavango Delta is een pure, ongerepte plek, waar je echt helemaal tot rust kunt komen in een onvoorstelbaar mooie omgeving.

Olifant tijdens reis door Botswana
  • Deel deze pagina via
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.