Duinen bij Sossusvlei in Namibië Duinen bij Sossusvlei in Namibië Duinen bij Sossusvlei in Namibië

De voordelen van een groepsreis naar Zuid-Afrika

Geschreven door: Marcella Kemperman

Als je op vakantie naar Zuid-Afrika, Namibië, Botswana of ander Afrikaans land wilt, sta je voor de keuze om een self-drive reis of een georganiseerde groepsreis te boeken. Een individuele reis geeft je een stuk vrijheid, maar een groepsreis naar Afrika biedt ook enorm veel voordelen. Ik heb de redenen om te kiezen voor een groepsreis voor je op een rij gezet.

1. Alleen is maar alleen

Als je kiest voor een groepsreis naar Zuid-Afrika, Namibië of Botswana reis je met een groep gelijkgezinde reizigers. Je ontmoet allerlei nieuwe mensen en door de gezellige gesprekken onderweg lijken de soms lange ritten voorbij te vliegen. Wie weet ontstaat er een vriendschap voor het leven, of, zoals mij is overkomen, ontmoet je zelfs de liefde van je leven! De groepen van Sable Tours zijn kleinschalig (maximaal 12 deelnemers) waardoor we op plekken kunnen komen waar reisgezelschappen in grote bussen niet komen.

Townshiptour In Grahamstown

2. Professionele begeleiding

De groepsreizen naar Zuid-Afrika van Sable Tours worden begeleid door een Afrikaans sprekende geregistreerde gids/chauffeur. De gids vertelt je onderweg van alles en nog wat over Zuid-Afrika. Je leert meer over de geschiedenis van het land, de verschillende bevolkingsgroepen, de cultuur, de planten en natuurlijk de wilde dieren je onderweg ziet. Het leuke is bovendien dat je zo ook aardig wat woordjes Afrikaans oppikt en aan het einde van de reis met een oprecht ‘baie dankie’ afscheid kunt nemen van Zuid-Afrika. De groepsreizen naar Namibië, Botswana en overige landen worden begeleid door Engelstalige gidsen. Ook het reisgezelschap is bij deze reizen internationaal.

3. De prijs

Hoewel een groepsreis naar Zuid-Afrika op het eerste gezicht duurder lijkt dan een individuele rondreis, zal er aan het einde van de reis nauwelijks een verschil zijn. Bij de groepsreizen van Sable Tours zijn de meeste excursies en heel veel maaltijden al bij de prijs van de reis inbegrepen. Kosten die je bij een individuele vakantie naar Zuid-Afrika ter plekke nog moet optellen bij de reissom.

4. Bezienswaardigheden

Over excursies gesproken, er zijn zoveel bezienswaardigheden en activiteiten die je kunt doen tijdens een vakantie naar Zuid-Afrika dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet of onvoldoende informatie hebt om de juiste keuzes te maken. De excursies die worden gedaan tijdens de groepsreizen van Sable Tours zijn met zorg geselecteerd om een zo afwisselend mogelijke reis aan te bieden. Je hoeft je dus nergens druk om te maken en kunt volop genieten!

Kaap de Goede Hoop

5. Veiligheid

Zuid-Afrika, Namibië en Botswana zijn landen waar je prima zelf een rondreis kunt maken in een huurauto. Toch kun je door onwetendheid in een situatie belanden waarbij je je niet helemaal veilig voelt. Hoe ga je bijvoorbeeld om met een olifant die plotseling voor je auto opduikt tijdens je safari? Een groepsreis naar Zuid-Afrika biedt je naast de gezelligheid en aanspraak ook een stukje veiligheid, zodat je zorgeloos kunt reizen.

6. Bijzondere accommodaties

Door de kleinschaligheid van de groepsreizen van Sable Tours kunnen wij vaak verblijven bij niet al te grote B&B’s en lodges. Door onze ervaring kennen wij de leukste verblijven op de mooiste plekjes, waar het goed vertoeven is. Kwaliteit staat bij Sable Tours voorop, je zult dan ook altijd een eigen kamer hebben met een aangrenzende badkamer. De accommodaties die wij kiezen zullen een mix zijn van standaard tot wat luxere verblijven.

Kamer Bij La Plume

7. Keuzevrijheid

De keuze voor een groepsreis naar Zuid-Afrika houdt niet in dat de hele reis van minuut tot minuut is vastgelegd. Er zijn bij iedere reis momenten ingepland waarbij je je eigen plan kunt trekken en even zonder de groep op stap kunt gaan. Ook is het altijd mogelijk om de groepsreizen met een aantal dagen te verlengen, bijvoorbeeld door extra dagen in Kaapstad toe te voegen of een verblijf bij een privé wildreservaat aan het einde van de reis. Sable Tours adviseert je graag en kan alles voor je boeken.