Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

Overzicht bezienswaardigheden Madagascar

zanzibar 2
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard

Overzicht bezienswaardigheden Madagascar

Het fascinerende Madagascar is een groot eiland, met veel bezienswaardigheden en hoogtepunten. Zo is de flora en fauna van Madagascar heel bijzonder en onvoorstelbaar mooi. Hieronder benoemen we de hoogtepunten van Madagascar die u tijdens uw reis kunt bezoeken.

Antananarivo

Antananarivo is de hoofdstad van Madagascar. Snuif de sfeer op van deze levendige stad en bezoek enkele van de bezienswaardigheden, zoals het Rova paleis en Ambohimanga heuvel. Meer informatie over Antananarivo leest u op de betreffende pagina.

Markt in Antananarivo op Madagascar

Andasibe National Park

Het tropische Andasibe National Park ligt oostelijk van de hoofstad Antananarivo en is via de RN2 makkelijk bereikbaar. Hier leeft de grootste halfaap van Madagascar, de indri indri, die vanuit de bomen een  indrukwekkende roep laat horen. Meer informatie over het Andasibe National Park leest u op de betreffende pagina.

Indri Indri in Andasibe National Park

Ranomafana National Park

Het Ranomafana National Park is een van de mooiste parken van Madagascar. De heuvel van het park zijn begroeid met een dicht regenwoud, doorsneden door talloze stroompjes en riviertjes. Hier leeft o.a. de bijzondere gouden bamboemaki. Meer informatie over het Ranomafana National Park leest u op de betreffende pagina.

Lemur op Madagaskar

Isalo National Park

Het Isalo National Park staat bekend om de prachtige zandstenen rotsformaties die hier te zien zijn. Dit afwisselende park bestaat uit open graslanden, rotsen en diepe kloven met bossen en kristalheldere poeltjes. In de ravijnen leven diverse soorten maki’s, reptielen en vogels. Meer informatie over het Isalo National Park leest u op de betreffende pagina.

Tuléar / Ifaty

Tuléar, oftewel Toliara, is een havenstad aan de zuidwestkust van Madagascar. Het is het eindpunt van de RN7, de hoofdweg naar de hoofdstad Antananarivo. Tuléar is het begin- of eindpunt van een reis door het zuiden van Madagascar. U kunt hier een paar dagen doorbrengen aan het strand bij Ifaty. Meer informatie over Tuléar leest u op de betreffende pagina.

Tulear

Tsingy de Bemaraha

Het Tsingy de Bemaraha National Park ligt in het westen van Madagascar, ten noorden van Morondava. Met het woord tsingy wordt in het Malagassisch de kalkstenen formaties aangeduid die het park zo beroemd maken. Door de eeuwen heen is het kalksteen uitgesleten tot ijzingwekkend scherpe punten. U kunt het Tsingy de Bemaraha National Park alleen tussen april en eind november bezoeken. Meer informatie over het Tsingy de Bemaraha National Park leest u op de betreffende pagina.

Tsingy de Bemaraha

Canal des Pangalanes

Het Canal des Pangalanes bestaat uit meren, lagunes en rivieren aan de oostkust van Madagascar die met elkaar verbonden zijn door met de hand gegraven kanalen. Het heeft een totale lengte van zo’n 665 kilometer en is daarmee een van de langste kanalen ter wereld. Langs de oevers groeit de reizigersboom. Meer informatie over het Canal des Pangalanes leest u op de betreffende pagina.

Ile St. Marie

Het eiland Ile St. Marie, ook bekend als Nosy Boraha, heeft een roemruchte geschiedenis. In de periode van juli t/m september kunt u in de wateren rondom Ile Sainte Marie voor de oostkust van Madagascar uitstekend walvissen spotten. Het eiland is natuurlijk ook geschikt als relaxte strandbestemming. Meer informatie over Ile St. Marie leest u op de betreffende pagina.

Walvis bij Ile St. Marie

Ankarana National Park

Het Ankarana National Park ligt in het noorden van Madagascar en is bereikbaar vanuit Diego Suarez. Net als in Tsingy de Bemaraha vindt u hier zogenaamde tsingy’s. In de omgeving van het Ankarana National Park bevinden zich ook de Tsingy Rouge, met, zoals de naam als aangeeft, rood gekleurde rotsformaties. Meer informatie over het Ankarana National Park leest u op de betreffende pagina.

Tsingy rouge

Nosy Be / Nosy Komba / Nosy Iranja

Nosy Be is het grootste en bekendste eiland van de eilandengroep aan de noordkant van Madagascar. Andere eilandjes in de omgeving zijn Nosy Komba en Nosy Iranja. Nosy Be is een mooi tropisch eiland, geschikt voor een ontspannen strandvakantie of romantische huwelijksreis. U kunt er heerlijk zwemmen, zonnen, duiken of snorkelen. Meer informatie over Nosy Be leest u op de betreffende pagina.

Strand op Nosy Iranja
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.