Duinen bij Sossusvlei in Namibië Duinen bij Sossusvlei in Namibië Duinen bij Sossusvlei in Namibië

Blog


Duurzaam toerisme; een reis naar een groenere toekomst

Geschreven door: Marcella Kemperman

Bij Sable Tours staat duurzaam toerisme hoog in het vaandel. Duurzaamheid is een centraal thema geworden in de hedendaagse wereld, en de reisindustrie vormt hierop geen uitzondering. Reizigers zoeken steeds vaker naar verantwoorde manieren om de wereld te verkennen en hun voetafdruk te minimaliseren. Wij streven er dan ook naar om duurzaam toerisme zo veel mogelijk te bevorderen.

Bezienswaardigheden in Kaapstad

Geschreven door: Marcella Kemperman

Na de warme, droge zomer in Nederland hebben wij een beetje kunnen ervaren hoe snel de droogte kan toeslaan en wat de effecten daarvan zijn op de natuur. In Kaapstad is gelukkig een einde gekomen aan de ergste droogte, het heeft hier de afgelopen maanden flink geregend en alle dammen zijn weer aan het vollopen. Dat betekent dat de toeristen die Kaapstad en omgeving in deze wintermaanden bezoeken best wel een pech kunnen hebben met het weer. Maar gelukkig valt er ook op regenachtige dagen genoeg te zien in Kaapstad. We hebben enkele van de mooiste bezienswaardigheden die je bij slecht weer kunt bezichtigen in Kaapstad op een rij gezet.

Familiereizen naar Afrika

Geschreven door: Marcella Kemperman

Met je gezin een droomreis maken naar Afrika, is een wens van veel families. Maar al gauw rijzen er vragen op. Is een vakantie naar Afrika wel mogelijk met kinderen? Welke risico’s zijn er, en welke bestemmingen zijn geschikt voor kinderen? In deze blog geven wij tips voor familiereizen naar Afrika, zodat een vakantie met kinderen een groot succes wordt.

Huwelijksreis naar Afrika voor Harry en Meghan?

Geschreven door: Marcella Kemperman

Vandaag is dé grote dag voor prins Harry en zijn Amerikaanse verloofde Meghan Markle. Het verliefde paar gaf elkaar het jawoord in Windsor in het bijzijn van vrienden en familie. Het beloofd een gewéldig feest te worden, en we wensen het paar alle geluk van de hele wereld!

Bij een bruiloftsfeest in stijl hoort natuurlijk ook een luxe huwelijksreis. Wij hebben horen fluisteren dat het paar heeft gekozen voor een huwelijksreis naar …….. Namibië! Een geweldige keuze naar onze mening, en we hebben zo’n vermoeden waar het stel zal gaan verblijven. Er zijn enkele fantastische accommodaties in Namibië die zéér geschikt zijn voor een romantische huwelijksreis waarbij je even helemaal af wilt zonderen van alles en iedereen. Hieronder geven wij Harry en Meghan enkele suggesties voor verblijven die absoluut geschikt zijn voor een ultieme romantische en luxe huwelijksreis in Afrika.

Is een 4WD huurauto noodzakelijk in Namibië?

Geschreven door: Marcella Kemperman

Is een 4x4 huurauto noodzakelijk voor een vakantie in Namibië?

Namibië is een geweldig mooi land, waar je heel gemakkelijk een self-drive vakantie kunt maken. Je rijdt daarbij met een huurauto een vooraf uitgestippelde route. Het is daarbij wel belangrijk dat je goed voorbereid op pad gaat, aangezien je onderweg niet zo maar even de wegenwacht kunt bellen als je problemen krijgt. Het merendeel van de wegen in Namibië zijn niet verhard, er zijn maar een paar geasfalteerde wegen die de grootste plaatsen met elkaar verbinden. Als Europeanen zijn wij niet gewend om op grindwegen te rijden, toch hoeft dat geen belemmering te zijn voor een rondreis door Namibië.

De voordelen van een groepsreis naar Zuid-Afrika

Geschreven door: Marcella Kemperman

Als je op vakantie naar Zuid-Afrika, Namibië, Botswana of ander Afrikaans land wilt, sta je voor de keuze om een self-drive reis of een georganiseerde groepsreis te boeken. Een individuele reis geeft je een stuk vrijheid, maar een groepsreis naar Zuid-Afrika of een van de andere landen biedt ook enorm veel voordelen. Ik heb de redenen om te kiezen voor een groepsreis voor je op een rij gezet.

Winnie Mandela overleden

Geschreven door: Marcella Kemperman

Dit weekend werd bekend dat Winnie Mandela, de ex-vrouw van Nelson Mandela, is overleden. Hoewel Winnie in latere jaren omstreden was door haar betrokkenheid bij gewelddadige acties van haar lijfwachten, valt niet te ontkennen dat Winnie jarenlang het gezicht was van het ANC en de strijd tegen de Apartheid. Na de arrestatie en daaropvolgende veroordeling van Nelson Mandela werd Winnie zijn spreekbuis en zette zij de strijd tegen de Apartheid voort. 

 

De mooiste bezienswaardigheden in Botswana

Geschreven door: Marcella Kemperman

Botswana is een land van tegenstellingen, je vindt er een van de oudste woestijnen ter wereld, maar ook een waterrijke, moerasachtige delta. Deze afwisseling aan ongerepte natuurgebieden met unieke flora, maar vooral ook de grote hoeveelheid aan zeer diverse soorten wild maken Botswana tot een tóp safari bestemming in Afrika. Persoonlijk reken ik de Okavango Delta tot het meest bijzondere natuurgebied dat ik ooit heb bezocht in Afrika. In deze blog lees je meer over de mooiste plekken die je kunt bezoeken tijdens een vakantie in Botswana.

Water restricties Kaapstad

Geschreven door: Marcella Kemperman

Watertekort Kaapstad en omgeving; februari 2018

Het nieuws dat Kaapstad met een ernstig watertekort kampt zal u waarschijnlijk niet zijn ontgaan, dit feit heeft zelfs het Nederlandse nieuws gehaald. Dit baart natuurlijk grote zorgen, maar enige kanttekening is wel op z’n plaats. Het beeld dat geschetst wordt in de media is niet altijd correct en up to date.

World Giraffe Day

Geschreven door: Marcella Kemperman

Vandaag , 21 juni, is het niet alleen de langste dag van het jaar, deze dag staat óók in het teken van het dier met de langste nek! Het is vandaag ‘World Giraffe Day’. Deze dag is uitgeroepen om aandacht te geven aan de giraffe, die langzaam maar zeker steeds meer wordt bedreigd. Daarom besteden we vandaag wat meer aandacht aan deze elegante en zachtaardige dieren. Hieronder enkele wetenswaardigheden over de giraffe.

6 extremere activiteiten in en rondom Kaapstad

Geschreven door: Dorienke Blom

Als je in Kaapstad bent kun je natuurlijk niet alleen maar luieren op het strand, er moet ook wat gezien en gedaan worden. Hier zijn 6 activiteiten voor een lekkere adrenaline kick!

De Zuid-Afrikaanse keuken

Geschreven door: Pieter Kerkhof

Zuid-Afrikaans eten, wat is nu echt traditioneel? 

Er zijn veel verhalen over Zuid-Afrikaans eten maar wat zijn nu echte traditionele gerechten? Om de achtergrond van echte Zuid-Afrikaanse gerechten te begrijpen moet je je realiseren dat er meer dan 30 verschillende bevolkingsgroepen in het land zijn. Hierdoor bestaat er een mengelmoes en wirwar aan gerechten, of zoals Afrikaners het  noemen, ’n allergaarkie.

De 5 beste nationale parken om de Big Five te spotten in Afrika.

Bij een vakantie in Afrika denk je natuurlijk meteen aan een safari. Er zijn veel nationale parken in verschillende landen om de ‘big five’ te spotten. Botswana, Tanzania, Zimbabwe en Zuid-Afrika zijn een paar van die landen. In de nationale parken van deze landen beleef je de safari ervaring optimaal.

Veilig op safari in Zuid-Afrika

Geschreven door: Marcella Kemperman

Op safari in Zuid-Afrika  -  gevaarlijk of niet? 

Een belangrijk onderdeel van je reis naar Zuid-Afrika is het zien van wild. Je kunt een van de vele nationale parken bezoeken in je eigen huurauto, maar ook kiezen voor een safari in open voertuigen bij een privé wildreservaat.Is het niet gevaarlijk om oog in oog te staan met wilde dieren? Vallen de dieren je niet aan? Nee, niet als je enkele gedragsregels in acht neemt. Dan zul je ongetwijfeld een onvergetelijke safari hebben.

Heritage Day

Geschreven door: Pieter Kerkhof

Wat is 'Heritage Day'? In Afrikaans noem wij deze dag 'Erfenis dag'

Dit valt ieder jaar op 24 september en was oorspronkelijk genaamd 'Shaka dag'. Koning Shaka was de verenigde macht van het enorm grote Zulu rijk aan het begin van de 17 de eeuw.

Klimaat in Zuid-Afrika

Geschreven door: Marcella Kemperman

Zuid-Afrika is een groot land en het klimaat in Zuid-Afrika is dan ook niet overal hetzelfde. Tijdens je vakantie kun je dan ook in 3 weken tijd heel verschillend weer meemaken. Hieronder lees je meer over het weer en klimaat over het algemeen (ook in Zuid-Afrika komen steeds vaker weersextremen voor ten gevolge van de opwarming van de aarde).

World Lion Day

Geschreven door: Marcella Kemperman

Vandaag, 10 augustus is ‘World Lion Day’, wereld leeuwendag. Deze dag is in het leven geroepen om aandacht te vragen voor deze fascinerende ‘koning van the jungle’. De bedenkers van deze dag – Big Cat Rescue – willen hiermee de majestueuze jagers van Afrika eren en mensen tegelijkertijd bewust maken van het feit dat leeuwen ernstig worden bedreigd! 

Ik ga op reis en neem mee terug ... malaria

Geschreven door: Marcella Kemperman

Ik ga op reis en .. neem mee terug, malaria

Als je op vakantie gaat is het altijd leuk om een origineel souvenir mee terug te nemen. Behalve als dat souvenir een tropische ziekte is. Waar moet je op letten als je op reis gaat naar Afrika en hoe kun je voorkomen dat je thuiskomt met bijvoorbeeld malaria?

The Big, Little and Ugly!

Geschreven door: Marcella Kemperman

Als je op safari in Afrika gaat, wil je graag zo veel mogelijk indrukwekkende dieren zien. Bijna iedereen heeft dan ook wel eens gehoord van de Big 5; de dieren die in vroegere eeuwen het meest gevreesd werden door jagers op groot wild. De Big 5 – olifant, neushoorn, Kaapse buffel, leeuw en luipaard - werden niet geselecteerd vanwege hun afmetingen, maar vanwege het feit dat ze zo gevaarlijk en onvoorspelbaar zijn. Het zien van deze prachtige dieren is dan ook nog steeds een hoogtepunt van menig reiziger. Maar wist je dat er naast de Big 5 ook een lijst met Little en Ugly 5 bestaat, die minstens zo fascinerend zijn?

Reizen met minderjarige kinderen

Geschreven door: Marcella Kemperman

Reizen met minderjarige kinderen naar Zuid-Afrika

Sinds 2015 is er in Zuid-Afrika een nieuwe wet van kracht met nieuwe regels inzake het reizen met minderjarige kinderen naar Zuid-Afrika. Het doel van deze wet is het tegengaan van kindersmokkel, op zich natuurlijk een heel goed doel.
Helaas brengt deze wetgeving nogal wat rompslomp met zich mee indien je met kinderen onder de 18 jaar naar Zuid-Afrika wil reizen. 

Droogte in Zuid-Afrika

Geschreven door: Marcella Kemperman

Droogte in Zuid-Afrika; een ramp of een zegen?

Het afgelopen jaar wordt zuidelijk Afrika geteisterd door een periode van uitzonderlijke droogte. Terwijl normaal gesproken de zomermaanden vanaf oktober tot maart de natste maanden zijn, waar de meeste regen valt, is er dit jaar bijna geen drup gevallen. De oorzaak hiervan is het fenomeen El Niño, dat het klimaat op de hele wereld verstoort. El Niño komt om de 7 of 8 jaar voor, maar is dit jaar sterker dan anders.

Hoe reis je veilig door Afrika

Geschreven door: Pieter Kerkhof

Hoe reis je veilig door Afrika

Reizen in Afrika is tegenwoordig lang niet meer zo uniek als 20 jaar geleden; toch is het nog steeds een heel erg bijzondere plek om op vakantie te gaan. Veel toeristen kiezen er voor om in Afrika zelf op pad te gaan met een huurauto om maximaal te kunnen genieten van de reis en zelf dingen te kunnen ontdekken. Alhoewel er heel veel moois is in Afrika kunnen er ook zaken op je pad komen die minder leuk kunnen zijn. Daarom is het verstandig om goed voorbereid en veilig te reizen. Maar hoe reis je veilig in Afrika en waar moet je op letten? 

Vakantiebeurs Utrecht 2016

Geschreven door: Marcella Kemperman

Vakantiebeurs Utrecht 2016

Dit jaar staan wij ook op de vakantiebeurs in Utrecht. Bezoek onze stand in het Afrika Paviljoen, standnummer 2.F055 om inspiratie op te doen voor een prachtige reis naar Afrika.

Top 5 huwelijksreis in Afrika

Geschreven door: Marcella Kemperman

Na de huwelijksdag, de mooiste dag in je leven, wil je graag op huwelijksreis naar een prachtige en romantische bestemming. Een huwelijksreis in Afrika biedt alles wat je zoekt; overweldigend mooie natuur, een ruime keus aan luxueuze accommodaties, fascinerende culturen en uitgelezen lokale gerechten. Je huwelijksreis in Afrika moet zó speciaal zijn dat het een reisbelevenis is die je nog nooit hebt meegemaakt. 

Rugby Worldcup 2015

Geschreven door: Pieter Kerkhof

Rugby! 

Wat is rugby? 

Die vraag hoor ek baie in Nederland. Dit is snaaks, want vir ons is dit natuurlik elke dag se kos. My eerste ervaring met rugby was al vanaf die dag dat ek kon loop, en ek het daardoor dus mee grootgeword.

Verre Reizen Event Antwerpen en Den Haag

Geschreven door: Marcella Kemperman

De zomer is bijna voorbij, de herfst is voorbij. Tijd om weer eens na te denken over de reisplannen voor volgend jaar. Wil je inspiratie opdoen, bezoek ons dan op de Verre Reizen Events in Antwerpen of Den Haag.

Taste & Travel Beurs Rotterdam 2015

Geschreven door: Marcella Kemperman

Voor iedereen die niet in de gelegenheid is om ons te bezoeken in Maastricht is er goed nieuws, we staan dit jaar óók op de Taste & Travel beurs in Rotterdam! De naam zegt het al, het thema van deze leuke beurs is reizen én culinair genieten. Je kunt er heerlijke hapjes proeven, ideeën opdoen voor mooi reizen en diverse workshops volgen. Wil je ons een bezoekje brengen op de beurs, stuur ons dan even een email, dan ontvang je een kortingsvoucher voor de entree van ons.

Vakantiebeurs voor Bijzondere Reizen 2015

Geschreven door: Marcella Kemperman

Het is bijna niet te geloven dat er alweer een jaar voorbij is, maar we zijn al weer druk bezig met de voorbereidingen voor de volgende Vakantiebeurs voor Bijzondere Reizen in Maastricht. Afgelopen jaar was de beurs een groot succes; het was gezellig druk en we hadden interessante gesprekken met enthousiaste reizigers. Bezoek ons ook dit jaar op 24 en 25 januari 2015 op de Vakantiebeurs voor Bijzondere Reizen in Maastricht.

De ultieme tips voor Zuid-Afrika reizen

Geschreven door: Esther de Beer, Rebecca Boektje, Henriëtte Bokslag, Suzanne van der Eerder en Sable Tours

De ultieme tips voor Zuid-Afrika reizen

Zuid-Afrika, een van de populairste vakantiebestemmingen. In de reisboekjes vindt je vaak dezelfde toeristische plekjes. Omdat Zuid-Afrika zoveel meer te bieden heeft hebben we een aantal reisbloggers gevraagd om hun ultieme tip te delen.

World Rhino Day

Geschreven door: Marcella Kemperman

World Rhino Day

Het is vandaag World Rhino Day, een goed moment om even stil te staan bij het verschrikkelijke lot dat veel van deze prachtige dieren treft. De afschuwelijke stroperij, waarbij de dieren vaak voor dood worden achtergelaten, wordt een steeds groter probleem. 

Ik ga op reis en neem mee ...

Geschreven door: Marcella Kemperman

Ik ga op reis en neem mee …..????

Een reis naar Afrika is toch even iets anders dan een weekend weg naar de Ardennen of de Veluwe. Een goede voorbereiding is het halve werk en zorgt ervoor dat je ter plekke een onbezorgde vakantie hebt. Hieronder vind je een paar tips over hoe je je koffer kunt pakken en wat je allemaal mee moet nemen voor een vakantie in Afrika.

Zelf rijden in Botswana; wél of niet doen?

Geschreven door: Marcella Kemperman

Zelf rijden in Botswana; wél of niet doen?

Enkele weken geleden hebben wij een reis door Botswana gemaakt om onze accommodaties daar te bezoeken en enkele routes te verkennen. Hoewel de wegen op sommige stukken in een slechte staat zijn, en er overal veel vee op de weg loopt, is het toch goed mogelijk om zelf met een huurauto in Botswana te rijden. Hieronder lees je meer over onze ervaringen.

De Afrikaanse wilde hond

Geschreven door: Marcella Kemperman

De Afrikaanse wilde hond is een van de meest bedreigde roofdieren in Afrika. Wilde honden leven en jagen in groepen en hebben een groot territorium nodig om te kunnen overleven. Door uitbreiding van landbouw wordt hun leefgebied echter steeds meer beperkt. Daarnaast raken veel dieren gewond of sterven door strikken, die door stropers zijn geplaatst.

Uitzending RTL-4

Geschreven door: Marcella Kemperman

Er zijn zoveel mooie en leuke accommodaties te vinden in zuidelijk Afrika, dat het soms moeilijk is om een keuze te maken. Daarom hebben wij een paar van onze favoriete verblijven op een rijtje gezet, die wij ook hebben laten zien tijdens ons interview in het programma LifestyleExperience+ van RTL4 op 28 december en 4 januari jl.

Vakantiebeurs

Geschreven door: Marcella Kemperman

Vakantiebeurs Bijzondere Reizen Maastricht

Het nieuwe jaar staat voor de deur, en dat is altijd een prima moment om na te denken over goede voornemens voor het komende jaar. Voor veel mensen is dit hét moment om een nieuwe vakantie te plannen. En bestaat er een beter voornemen dan het maken van een mooie reis naar een verre bestemming zoals zuidelijk Afrika? Maar waar begin je met het vinden van informatie en hoe plan je je reis goed?

Nelson Mandela - Bedankt

Geschreven door: Pieter Kerkhof

Er is geen zin die Madiba kan omschrijven. Wat heeft deze persoon gedaan? Waarom reist de hele wereld naar zijn begrafenis? Voor ons zijn het niet de grote successen die Madiba hebben gemaakt tot wat hij was. De grootste les die wij met zijn allen op deze aardbol van Nelson Mandela kunnen leren, is dat kleine gebaren het grote verschil maken.

Verre reizen naar Afrika en duurzaamheid; gaat dat wel samen? 
27 september 2013

De verborgen juweeltjes van Zuid-Afrika, 27 augustus 2013

Geschreven door: Marcella Kemperman

Zuid-Afrika is een populaire reisbestemming en staat bekend om onder andere de Big Five, Kaapstad, prachtige nationale parken en de verschillende culturen. Wie Zuid-Afrika al eens heeft bezocht, praat graag mee over de prachtige stranden, vriendelijke mensen en het lekkere eten. 

Global March 3 oktober Amsterdam

Geschreven door: Marcella Kemperman

Global March voor olifanten, neushoorns  en leeuwen op 3 oktober in Amsterdam

Om aandacht te vragen voor de olifanten, neushoorns en leeuwen, wordt er op zaterdag 3 oktober een wereldwijde protesttocht georganiseerd in meer dan 100 wereldsteden. Wil je ook dat er een eind komt aan de zinloze en het afschuwelijke lot van deze prachtige dieren, doe dan mee en kom ook naar Amsterdam! Vanaf 13.00 uur wordt er verzameld op het Centraal Station en de mars start op 14.00 uur.